Skip to content

Închisoare și interdicție de intrare în Franța pentru un traficant român de migranți

Un șofer român de camion a fost condamnat în Franța la 18 luni de închisoare pentru că a încercat să introducă ilegal 17 persoane în Marea Britanie.

În data de 16 iunie, în jurul orei 5 dimineața, în timpul unui control efectuat la Eurotunnel, poliția de frontieră a sesizat prezența a 17 persoane ascunse într-o remorcă care transporta paleți cu suc.

Paisprezece albanezi și trei vietnamezi au fost descoperiți într-un spațiu amenajat între paleți. Opt dintre albanezi au declarat că au plătit 20.000 de lire sterline pentru a se urca în camion.

Acesta din urmă, un român în vârstă de 37 de ani, avea permisul de conducere suspendat. În timp ce se afla în arest, românul a spus că știa că în camion sunt ascunși migranți, dar a crezut că sunt patru sau cinci.

Având datorii, el a fost de acord să câștige 1.000 de euro pentru fiecare migrant introdus ilegal în Anglia.

Românul a mai declarat că fusese contactat de o cunoștință în urmă cu o lună și aceasta i-a pus la dispoziție camionul.

Bărbatul este cunoscut în alte țări pentru furt, tulburări publice și proxenetism.

Instanța franceză l-a condamnat la 24 de luni de închisoare, dintre care șase luni cu suspendare. Ca pedeapsă suplimentară, i s-a interzis accesul pe teritoriul Franței timp de trei ani, informează La Voix du Nord.

Șofer român, prins cu un migrant ascuns sub patul din cabină: „Aveam nevoie doar de 3.000 de euro pentru a plăti școala fiului meu”

FRANȚA: Șofer român de camion, condamnat la închisoare și amendat pentru trafic de migranți

FRANȚA: Alocații în valoare de peste 1.000.000 de euro pentru solicitanți de azil moldoveni și ucraineni, deturnate de traficanții de migranți

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!