Skip to content

Lactalis despăgubește familiile afectate de contaminarea cu salmonella

Lactalis va plăti despăgubiri familiilor afectate de contaminarea cu salmonella de la una din fabricile grupului care produce lapte praf pentru sugari. Anunțul a fost făcut duminică, 14 ianuarie, de şeful celei mai mari companii de produse lactate din lume, Emmanuel Besnier, într-un interviu acordat săptămânalului Journal du Dimanche, transmit AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.ro.

Directorul general al grupului francez, Emmanuel Besnier, nu a specificat care ar putea fi valoarea despăgubirilor.

Scandalul Lactalis a afectat 83 de ţări din Europa, Africa şi Asia, de unde au fost retrase 12 milioane de cutii de lapte praf.

Vineri, Lactalis a extins rechemarea produselor. Sunt vizate toate formulele de lapte praf fabricate la unitatea sa din Craon (Franţa), într-un efort de a ţine sub control pagubele care riscă să afecteze semnificativ exporturile agroalimentare franceze pe plan global.

Emmanuel Besnier a informat că fabrica din Craon va rămâne probabil închisă câteva luni.

În Franţa, 35 de copii au fost infectaţi cu salmonella din cauza laptelui praf, în Spania unul şi alt caz este investigat în Grecia.

Sunt vizate produsele marca Picot (lapte praf şi cereale pentru copii), Milumel (lapte praf şi cereale pentru copii) şi Taranis (un amestec de acizi şi lapte praf ).

Oficialii francezi au precizat că intoxicaţia cu salmonella are loc la trei zile după consumul de produse infectate.

Simptomele sunt gastroenterită, însoţită de vărsături, diaree şi – în majoritatea cazurilor – febră.

Compania franceză Lactalis nu a gestionat corespunzător riscul contaminării şi i s-a ordonat să efectueze rechemarea produselor şi să oprească vânzările şi exporturile unor produse alimentare pentru copii fabricate la unitatea sa din Craon, în vestul Franţei, din 15 februarie, a precizat recent Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consum şi Combaterea Fraudelor (DGCCRF).

În România, Lactalis este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact.

Alertă în Marea Britanie! Mii de persoane posibil infectate cu virusul hepatitei E după ce au consumat carne de porc