Lista actualizată a țărilor din zona roșie intră în vigoare duminică. Carantină şi la sosirea din Franța

Comitetul Național pentru Situații de Urgență – CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, care a fost aprobată prin HOTĂRÂREA nr. 54 din 05 august 2021.

Franța și Islanda trec în zona roșie, iar Turcia și Muntenegru intră în zona galbenă. Noua listă va intra în vigoare începând de duminică, 8 august.

Cei care vin din țările aflate pe lista roșie, printre care Franța, Grecia, Spania, Olanda și Marea Britanie, dacă nu s-au imunizat sau nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile vor intra în carantină.

Pentru copiii cu vârste de până la 6 ani nu se aplică nicio măsură, iar cei care au între 6 și 16 ani evită carantina dacă au un test PCR negativ.

Persoanele care se întorc dintr-o țară aflată în zona galbenă – în care se află, printre altele, Belgia, Danemarca sau Israel – pot intra în România fără să stea în carantină dacă fac dovada unui test PCR negativ.

De asemenea, de carantină sunt scutite și persoanele care se află în tranzit pe teritoriul României pentru nu mai mult de trei zile.

Lista actualizată a țărilor/teritoriilor încadrate în zonele verde, galbenă și roșie, o puteți consulta mai jos (6 pagini) sau o puteți descărca de AICI!

Lista state cu risc epidemiologic ridicat din 05.08.2021

MAREA BRITANIE: România, inclusă pe „lista verde”. Carantina se elimină din 8 august

Zeci de pasageri ai unei curse aeriene Madrid-Sibiu, plasați în carantină

Carantină la intrarea în România chiar și pentru persoanele testate negativ

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!