Skip to content

FRANȚA: Droguri transportate cu mașina mortuară. Un român și un moldovean, condamnați la închisoare

Vameșii din Romans-sur-Isère au confiscat peste 27 de kilograme de canabis ascunse într-un dric în timp ce efectuau un control rutier pe autostrada A49, la punctul de taxare Chatuzange-le-Goubet, marți, 29 iunie.

Ofițerii vamali care efectuau controale aleatorii pe A49 au decis să verifice o mașină mortuară și au avut o surpriză.

În vehiculul înmatriculat în Spania, se aflau două persoane: șoferul, un moldovean în vârstă de 35 de ani, și un pasager, un român de 20 de ani. „Vehiculul cu un aspect uzat și care nu transporta un sicriu a oprit la semnalul vameșilor”, potrivit unei declarații a Direcției Interregionale a Vămilor.

Ascunzătoare în podea

În timpul percheziției dricului, ofițerii vamali au descoperit o primă pungă care conținea rășină de canabis. Apoi au decis să continue controlul la brigada din Romans-sur-Isère.

„O căutare completă în partea din spate a caroseriei a dus la descoperirea unei ascunzători la nivelul podelei, din care au fost extrase 14 pungi cu aspect similar”.  Cântărirea a relevat o greutate totală de 15.196 kilograme de rășină de canabis și 12.440 kilograme de plantă de canabis.

„În timpul audierii, cei doi infractori au spus că vin din Spania și merg în România”. Potrivit anchetatorilor, pasagerul din vehicul a recunoscut că transportă narcotice, fiind plătit cu 300 de euro pe kilogramul transportat.

Condamnați la închisoare

Moldoveanul de 35 de ani și românul de 20 de ani au fost predați jandarmilor din Saint-Marcellin din Isère. Vineri, 2 iulie, au fost prezentați magistraților de la Tribunalul Penal din Valence.

Pasagerul a fost condamnat la 18 luni de închisoare, dintre care 6 cu amânare. Șoferul a fost condamnat la 18 luni de închisoare. Celor doi bărbați li se interzice, de asemenea, să intre pe teritoriul Franței timp de 5 ani și vor trebui să plătească 52.000 de euro amenzi.

„În urmă cu aproape un an, pe 24 iunie 2020, ofițerii vamali din Besançon au descoperit 74 de kg de plantă de canabis ascunsă în patru sicrie transportate cu un dric care făcea o călătorie Spania-Germania” specifică vameșii.

ITALIA: Au furat românii sicriul cu mortul? Ce caută un dric la gară?

Patru sicrie cu droguri, transportate de un român din Spania în Germania. Bărbatul, arestat în Franța

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de droguri. Cocaina valora 1.000.000 £

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!