Skip to content

Menajeră, prinsă la frontiera română cu bijuterii în valoare de 200.000 de euro sustrase din Franța

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în privinţa unei femei care este suspectată că a furat bijuterii în valoare de 200.000 euro din Franţa.

V.C., cetățeană a Republicii Moldova, a fost prinsă pe 10 august, în jurul orei 22.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași.

În vârstă de 37 de ani, femeia, care a lucrat ca menajeră în casa unei familii de turci din Franța, intenționa să iasă din România pentru ajunge acasă în Moldova ca pasageră într-un microbuz înmatriculat în țara vecină.

În bagajele sale au fost descoperite 910 grame de bijuterii, trei ceasuri din metal prețios şi 4.340 de euro. Bijuteriile și banii au fost ascunse in cutii cu cremă de mâini şi în recipiente cu ulei de motor.

Un belgian, jefuit de 38 de ori în șapte ani de hoții români, a primit 1 euro compensație

Dându-și seama că ceva nu este în regulă, (cine ar avea în bagaje recipiente cu ulei de motor?), vameșii și polițiștii de frontieră români au făcut un control mai amănunțit și așa au descoperit bijuteriile.

În urma anchetei s-a stabilit că moldoveanca era suspectată de autoritățile franceze de sustragerea unor bijuterii în valoare de 200.000 de euro. Chiar ea a declarat că le-a furat din casa unor turci la care lucrase.

Intenționa să le vândă pentru că aceștia ar fi avut o datorie de 20.000 de euro către concubinul ei, datorie rămasă neonorată. Așa că s-a gândit să-și facă singură dreptate.

Autoritățile române au decis să confiște banii și bijuteriile, femeia fiind cercetată în România pentru contrabandă. Ancheta o face Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși.

BELGIA: Menajeră din Botoșani, prinsă cu camera ascunsă la furat într-un azil de bătrâni