Ninsori abundente în Franța: O persoană a murit. 300.000 de locuințe au rămas fără electricitate

Ninsorile abundente, înregistrate în Franţa începând de joi, 14 noiembrie, s-au soldat cu moartea unei persoane şi au lăsat 300.000 de locuinţe fără electricitate vineri dimineaţă, în special în departamentele din sud-estul ţării, conform AFP.

Un şofer în vârstă de 63 de ani a murit joi seară în localitatea Roche, la sud-est de Lyon, după căderea unui copac, informează Prefectura.

Bărbatul încerca să îndepărteze un copac prăbuşit din cauza zăpezii, împreună cu alte persoane, când un al doilea copac a căzut asupra lor. Un alt bărbat, în vârstă de 27 de ani, a fost rănit.

Zăpada a cauzat întreruperi de curent, funcţionarea a două linii de înaltă tensiune fiind întreruptă joi seara.

“Avem 300.000 de case fără curent. Este extrem de multă zăpadă. Condiţiile din timpul nopţii au fost dificile şi este greu să precizăm pe moment data restabilirii acestora”, a declarat Robin Devogelaere, director de comunicare la Enedis, gestionarul reţelei de distribuţie a energiei electrice.

“Este o situaţie excepţională, deoarece zăpada este extrem de concentrată pe aceeaşi zonă. Acesta este motivul pentru care avem pagube semnificative la liniile electrice. Sunt copaci căzuţi, ramuri îngreunate de zăpadă care îngheaţă şi provoacă scurtcircuite şi fenomenul de zăpadă lipicioasă care se aglomerează pe cablurile electrice “, a adăugat acesta.

Ninsorile au provocat haos în transportul din zonă blocând parţial traficul feroviar la Grenoble. Circulaţia camioanelor a fost temporar interzisă pe toate autostrăzile din regiunea Lyon şi pe mai multe drumuri departamentale. (Agerpres)

Flixbus cu ruta Paris-Londra, răsturnat pe o autostradă din Franța. Zeci de pasageri, transportați la spital

Doi ani de închisoare pentru un român din Franța care și-a desfigurat iubita

Polizoare, bormașini și drujbe de 1.100.000 de euro, furate din Franța și Belgia de o grupare de români

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA