O grupare de hoți români de cupru a devalizat în câteva zile peste 1.000 de locomotive ale Căilor Ferate Franceze

La data de 12 februarie 2020, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare în județele Cluj, Arad, Olt, Vâlcea și Giurgiu pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunile de furt calificat, tăinuire și spălare a banilor.

Anchetatorii români și francezi aveau date că un grup infracțional organizat a comis în perioada 01.02.2019 – 18.02.2019, adică în aproape două săptămâni,  57 de furturi, în dauna companiei de căi ferate franceze, SNCF.

Prejudiciul este de aproximativ 1.000.000 de euro.

Hoții au sustras peste 1.000 de radiatoare de la locomotive trimise la dezmembrare, echivalentul a 38 de tone.

Au furat și cabluri din interiorul vagoanelor.

Șapte percheziții au avut loc în Olt, patru în Cluj, trei în Arad și câte una în Vâlcea și Giurgiu.

În urma perchezițiilor s-au găsit însă puțini bani: 40.000 de lei, 1.860 de euro, dar și trei motoare de ambarcațiuni și mai multe bancnote contrafăcute.

La acțiunea din România a participat și un judecător de instrucție francez și au asistat trei anchetatori ai Jandarmeriei Naționale Franceze.

La anchetă a participat și un polițist român, specialist de suport operativ la Oficiul Central de Luptă împotriva Delincvenței Itinerante de la Paris,

Conform unui comunicat al Poliției Române, au fost arestate în Franța nouă persoane și puse sub control judiciar alte trei.

Dosarul este instrumentat de procurorii din Dijon.

Totodată, a fost arestat preventiv în România, în vederea predării către autoritățile franzece, un membru al grupului infracțional pentru care exista un mandat european de arestare.

De asemenea, se desfășoară cercetări și pentru probarea altor furturi din locuințe și societăți comerciale pe teritoriul Franței, precum și spălare a banilor.

Doi români, condamnați în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci

FRANȚA: În loc să ajute un român care și-a dat foc, l-a filmat nepăsător. Riscă cinci ani de închisoare și 75.000 de euro amendă

FRANȚA: Închisoare pentru un șofer român de TIR care nu cunoștea regulile de circulație. Victima, mama a trei copii

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA