Skip to content

Părinții unei fetițe de 12 ani, arestați pentru că au vândut-o cu 89.000 de euro unui pedofil francez

Părinții unei fetițe de 12 ani, arestați pentru că au vândut-o cu 89.000 de euro unui pedofil francez

Părinții unei fetițe din Călărași au fost arestați după ce polițiștii au primit informații că și-au vândut fiica în vârstă de 12 ani unui pedofil francez. Prețul a fost de 89.000 de euro.

La începutul lunii martie 2023, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a fost informat de către Biroul Atașatului de Afaceri Interne al M.A.I. din Paris cu privire la faptul că minora a fost victima unei infracțiuni de natură sexuală, în Paris, la data de 19 februarie 2023.

„Din investigațiile Poliției Franceze a reieșit că părinții minorei ar fi primit sume mari de bani de la un cetățean francez, în schimbul exploatării sexuale a copilului. Mama minorei și cetățeanul francez au fost arestați preventiv de Poliția Franceză, fiind acuzați de trafic de ființe umane și agresiune sexuală asupra unui minor”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Tatăl fetiței a fugit din Franța împreună cu aceasta și cu celălalt copil al cuplului. În urma unui schimb de informații dintre polițiștii francezi și cei români, bărbatul a fost localizat și prins în județul Călărași.

La data de 6 martie 2023, autoritățile franceze au introdus în Sistemul de Informații Schengen (SIS) o semnalare pe numele tatălui copilei solicitând arestarea acestuia în baza unui mandat european de arestare.

„Bărbatul este bănuit de faptul că, în perioada ianuarie – februarie 2023, ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un cetățean francez, în schimbul a 89.000 de euro”, se mai menționează în comunicatul Poliției.

La două zile de la semnalarea în SIS, pe 8 martie, polițiștii au identificat minora și pe tatăl acesteia. Fetița a fost preluată de Direcția de Protecție a Copilului, iar tatăl ei a fost reținut în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis de către autoritățile franceze. Magistrații vor decide dacă îl vor aresta și trimite în Franța.

Poze cu o plajă și un program informatic au pus capac unui pedofil căutat în toată lumea

Reșițean, prins în flagrant în timp ce siluia un minor de 13 ani

Doi pedofili germani au fugit din România în urma deciziei unui judecător. Poliția i-a dat în urmărire