Skip to content

Român, în comă indusă după ce a încercat să se sinucidă într-un centru de detenție din Franța

UPDATE: Din păcate, tânărul care a încercat să-și pună capăt zilelor a murit vineri, 27 decembrie, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața.

Un român de 35 de ani a fost internat în spital după ce joi, 19 decembrie, dimineața, a încercat să se sinucidă prin spânzurarea în centrul de detenție administrativă (CRA) din Rennes, nord-vestul Franței. A fost transportat la spital în stare extrem de gravă.

A fost internat și în prezent se află într-o comă indusă, zbătându-se între viață și moarte.

După ce l-a găsit spânzurat, polițiștii prezenți în CRA au reușit să-l țină în viață efectuând-i un masaj cardiac înainte de sosirea ambulanței.

„Viața sa este în pericol, iar dacă supraviețuiește riscă consecințe grave de sănătate”, potrivit Cimade, o asociație de protecție a drepturilor imigranților.

Asociația are un birou permanent pentru a oferi asistență administrativă imigranților din centrul de detenție din Rennes, dar încă nu a avut ocazia să întâlnească victima.

Conform mărturiilor altor persoane reținute în centru, românul care a încercat să se omoare a amenințat că se va sinucide încă de la sosirea sa miercuri, după ce a fost reținut în localitatea Morbihan.

Nu este singurul: „Imigranții încearcă să se sinucidă în fiecare săptămână în CRA”, declară cu regret Maud Steuperaert, manager regional de detenție la Cimade.

„Săptămâna trecută, o persoană a încercat să se stranguleze cu un fir electric în birourile noastre, la CRA din Mesnil-Amelot”, a declarat Raphaël Flichman, de asemenea membru al Cimade.

Dacă imigrantul român, în vârstă de 35 de ani, nu supraviețuiește, numărul persoanelor care au murit prin sinucidere în CRA-urile franceze în 2019 se va ridica la cel puțin trei.

FRANȚA: Român de 20 de ani, găsit mort într-un centru de detenție

FRANȚA: Șofer român de camion și angajatorul său, condamnați la închisoare pentru moartea unei persoane – VIDEO

FRANȚA: Închisoare pentru un șofer român de TIR care nu cunoștea regulile de circulație. Victima, mama a trei copii

„Livrare” specială în Franța: Un șofer român a auzit ZGOMOTE în remorcă și a oprit camionul în fața Jandarmeriei