Skip to content

Scandal în Franța pe puiul românesc. „Cocorico corespunde strigătului de cocoș francez!”

Cocoșul românesc nu este bine văzut de crescătorii de pui din Franța care vor numai le coq-ul lor pe rafturi.

Confederația Franceză de Avicultură (CFA) protestează după ce a găsit pui românesc sub marca Cocorico pe rafturile distribuitorului Carrefour.

„Onomatopeea Cocorico corespunde strigătului de cocoș francez! Și cocoșul reprezintă Franța! Există clar o dorință evidentă de a induce în eroare consumatorul cu privire la originea produselor”, se plânge CFA într-un comunicat de presă din 19 mai.

În plus, mențiunea originii românești a produselor (născute, crescute și sacrificate în România) este ascunsă printre precizările legale. Dincolo de înșelarea consumatorilor, CFA denunță acest act nedrept de recurgere la un furnizor străin în plină criză aviară.

Mai mult, această abordare este contrară „cartei angajamentelor pentru furnizorii de produse agricole și alimentare și marii comercianți cu amănuntul în contextul războiului din Ucraina”, semnată la 31 martie, consideră CFA.

„Așteptăm de la distribuitor, dacă nu sprijin, măcar absența unei abordări nedrepte!”, subliniază Jean-Michel Schaeffer, președintele CFA.

„Recurgerea la puiul străin cu conotație franceză este inadmisibilă, mai ales în situația actuală a sectorului!”, protestează președintele Schaeffer, în comunicatul de presă.

După cum amintește confederația, „sectorul francez avicol trece printr-o criză istorică”, luptându-se cu epizootia de gripă aviară și scumpirea hranei pentru animale, exacerbată de războiul din Ucraina.

FRANȚA a eliminat impozitarea bacșișurilor primite de personalul din servicii

Carne transportată în condiții improprii, distrusă în Italia. Șoferul român s-a ales cu dosar penal

Ardei umpluți cu carne de pui. Sigur vei încerca această rețetă!