Skip to content

Șofer român de camion, amendat cu peste 5.000.000 de euro și condamnat la închisoare

Șofer român de camion amendat cu peste 5.000.000 de euro și condamnat la un an de închisoare

Un șofer român a fost prezentat instanței de judecată din Avesnes-sur-Helpe, Franța, după ce a fost prins că transporta zece tone de țigări contrafăcute. Bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare și la plata unei amenzi 5.249.790 de euro, iar camionul și marfa i-au fost confiscate.

Pe 8 februarie 2023, la Avesnes-sur-Helpe, vameșii au verificat camionul condus de românul Andrei Prijievschi în vârstă de 40 de ani. În interior au descoperit 26 de paleți cu echivalentul a 10 tone de țigări pentru care românul nu a putut prezenta documente de transport.

Conform acuzării, românului i-a fost plătit un bilet de avion pe ruta Moldova – Germania, Düsseldorf, de un „angajator” al cărui nume bărbatul nu a vrut să-l precizeze. Din Germania a călătorit la Anvers, Belgia, pentru a prelua semiremorca „sigilată” și apoi a luat drumul Parisului.

O verigă într-un lanț?

Este șoferul o verigă într-un lanț? Deținerea de tutun fără documente înseamnă contrabandă. Cercetările efectuate au dovedit existenței unei vaste rețele.

Șoferul, cu experiență de 14 ani în transport internațional, a fost invitat să explice faptele în fața instanței din Avesnes. „Execut ordinele”, a precizat Prijievschi.

„Pentru că sunt șoferi ca inculpatul, nu foarte atenți, există trafic de anvergură”, a spus președintele instanței. Românul a fost condamnat la 12 luni de închisoare și la plata unei amenzi vamale de 5.249.790 de euro. În plus, camionul și țigările au fost confiscate. Avocatul șoferului poate face recurs, scrie la Voix du Nord.

FRANȚA: Cinci ani de închisoare și un milion de euro amendă pentru un șofer român de camion

FRANȚA: Șofer român de camion, amendat cu un sfert de milion de euro și condamnat la închisoare

„Livrare” specială în Franța: Un șofer român a auzit ZGOMOTE în remorcă și a oprit camionul în fața Jandarmeriei

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!