Șofer român de camion, condamnat în Franța pentru contrabandă: „Mi-au pus o armă la tâmplă și m-au amenințat cu moartea”

Pe 3 iunie, I.C., un șofer de camion român în vârstă de 57 de ani, a fost verificat pe autostradă, lângă Ghyvelde, în direcția Belgia-Franța. În interiorul camionului său, ofițerii vamali au descoperit 490 kg de țigări și 1.272 kg de tutun de rulat manual. Șoferul nu a prezentat nicio dovadă de transport. Prin urmare, a fost acuzat de contrabandă.

Luni, 7 iunie, românul a fost judecat pentru contrabandă cu tutun și țigări și a primit o amendă de aproape un sfert de milion de euro și mai multe luni de închisoare.

 „Livrare” specială în Franța: Un șofer român a auzit ZGOMOTE în remorcă și a oprit camionul în fața Jandarmeriei

„Niște necunoscuți m-au abordat într-o parcare din Belgia, cerându-mi să adaug câțiva paleți la încărcătura mea. Mi-au pus o armă la tâmplă și au amenințat că mă vor ucide. Apoi, două mașini m-au însoțit tot drumul. Am crezut că este mafia belgiană sau franceză”. Versiunea românului a fost considerată „absurdă” de către acuzare.

FRANȚA: Șofer român de camion, condamnat la închisoare și amendat pentru trafic de migranți

Vama a solicitat o amendă de 695.000 de euro, corespunzătoare valorii mărfurilor, precum și confiscarea acesteia. Instanța a confirmat confiscarea țigărilor și a tutunului, dar a limitat amenda la o treime din valoare, adică la 235.000 de euro.

De asemenea, inculpatul a fost condamnat la șase luni de închisoare, dintre care două cu executare, informează La Voix du Nord.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!