Skip to content

Șofer român, prins cu un migrant ascuns sub patul din cabină: „Aveam nevoie doar de 3.000 de euro pentru a plăti școala fiului meu”

În urma unui control al vehiculelor grele efectuate la portul Calais pe 20 iunie, polițiștii de frontieră francezi au descoperit un albanez ascuns sub patul din cabina unui camion condus de un român.

Migrantul a declarat că s-a dus la Bruxelles și acolo a fost îndrumat să urce în camionul condus de român pentru a intra ilegal în Marea Britanie.

Șoferul camionului, un român în vârstă de 45 de ani, a declarat în instanță că știa că un migrant trebuia să intre în camionul său și va primi pentru transportarea lui 3.000 de euro.

Românul a mai spus magistraților că a refuzat să transporte mai mulți oameni pentru că „avea nevoie doar de 3.000 de euro pentru a plăti școala fiului său”.

Cinci luni de închisoare

Bărbatul mai fusese condamnat la o pedeapsă cu suspendare și o interdicție pe teritoriul francez timp de 3 ani pentru fapte similare datând din 10 martie 2020, dar a spus că nu știa despre această condamnare pentru că a lipsit de la ședința de judecată.

Instanța l-a condamnat la 5 luni de închisoare cu executare. Ca pedeapsă suplimentară, i s-a interzis intrarea pe teritoriul Franței timp de 5 ani, informează La Voix du Nord.

FRANȚA: Alocații în valoare de peste 1.000.000 de euro pentru solicitanți de azil moldoveni și ucraineni, deturnate de traficanții de migranți

FRANȚA: Droguri transportate cu mașina mortuară. Un român și un moldovean, condamnați la închisoare

Șofer român de camion, condamnat în Franța pentru contrabandă: „Mi-au pus o armă la tâmplă și m-au amenințat cu moartea”