Skip to content

Șoferi români, arestați în Franța. Transportau peste DOUĂ TONE de canabis

Cei doi români, în vârstă de 32 și 38 de ani, au fost arestați la sfârșitul săptămânii trecute în Ferrières-en-Brie (Seine-et-Marne). Poliția suspectează că bărbații au participat din ianuarie la un trafic internațional de rășină de canabis în Yvelines, Seine-et-Marne și Eure-et-Loir.

În noaptea dintre 12 și 13 aprilie, în jurul orei 0.30, poliția franceză a oprit șoferul român (38 ani) al unui camion înmatriculat în Spania, de asemenea pe un alt român care circula într-un autoturism, într-o parcare din Ferrières-en-Brie, pe autostrada A4, în direcția Paris.

Rășină de canabis

În primul vehicul au fost găsite peste 2.232 tone de canabis, drogul fiind ascuns în tuburi din PVC. O descoperire importantă după ce în urma unei operațiuni similare poliția a găsit 2,3 tone de canabis la o fermă din Essone.

Anchetatorii au fost avertizați printr-un apel telefonic

Cu câteva zile înainte, anchetatorii de la poliția judiciară din Versailles au primit un telefon prin care li s-a semnalat traseul acestui camion, care trebuia să ajungă în Spania plin cu droguri.

Pe timpul arestării preventive, cei doi bărbați au furnizat anchetatorilor diverse explicații. Cel mai tânăr, care trăiește în Germania, a susținut că nu cunoștea natura încărcăturii și că singurul lui rol era acela de a-l informa pe camionagiu privind regulile de circulație în Franța.

Complicele său, șofer profesionist, care are rezidența în Spania, a recunoscut că a fost plătit cu 8.000 de euro pentru a transporta aceste droguri. În plus, el a recunoscut că a mai efectuat astfel de transporturi între Spania și Franța.

Pe moment, anchetele nu au permis să se stabilească identitatea expeditorilor sau a destinatarilor drogului.

Românii au fost închiși în penitenciarul din Bois-d’Arcy, informează Le Parisien.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!