Skip to content

Violator român, fugar de opt ani, deportat din Franța în Scoția

violator roman scotia

Un cetățean român în vârstă de 27 de ani a pledat vinovat, pe 10 iunie, într-o instanță din Scoția pentru viol. El a reușit să scape de pedeapsă timp de opt ani.

Remus Covaciu a recunoscut, potrivit BBC, că în 2013 a agresat sexual, lângă un club din Aberdeen, o tânără în vârstă de 18 ani care era în stare de ebrietate.

Violul a fost observat de un operator al camerelor de supraveghere din zonă. Acesta a alertat poliția. Se întâmpla pe 19 ianuarie 2013.

După ce au verificat înregistrăile, polițiștii au văzut cum românul s-a apropiat de tânără, a intrat în discuție și apoi a tăbărât pe ea.

Când au sosit ofițerii, ea nu-și amintea să fi fost atacată. Polițiștii au plecat în urmărirea românului, dar nu au reușit să-l prindă.

A fost depistat în aceeași noapte și dus la instanță câteva zile mai târziu. A fost eliberat sub cauțiune, dar românul a decis să nu respcte termenii acesteia. Și, cum nici nu s-a prezentat la proces, în noiembrie 2013, a fost emis un madat de arestare.

Sursa citată precizează că Remus Covaciu a plecat cu soția și cei doi copii în Franța. După ce a fost identificat acolo, autoritățile scoțiene au emis pe numele românului un mandat european de arestare în iulie 2020.

A fost extrădat din Franța în Scoția în aprilie 2021. Covaciu a pledat vinovat pentru viol în fața magistraților Înaltei Curți din Glasgow. Românul își va afla pedeapsa luna viitoare. În plus, a fost înregistrat pe lista agresorilor sexuali.

Actor de reclame, arestat pentru viol și tentativă de viol sub amenințarea cuțitului

Cinci muncitori români, zece ani de închisoare pentru violarea în grup a unei adolescente

Băiețel în vârstă de opt ani, violat de un bărbat de 46 de ani și filmat de un minor de 11 ani

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!