A accidentat grav un biciclist în Germania, l-a luat în mașină și l-a abandonat pe câmp

Cazul unui biciclist din Ulm grav rănit și abandonat pe un drum de țară de un român a îngrozit localnicii.

Pe 18 aprilie 2018, un biciclist în vârstă de 30 de ani a fost lovit de o mașină, un Renault Kangoo albastru, la intersecția dintre Frauenstraße și Karlstraße.

Accidentul a avut loc în jurul orei 15.00, conform publicației Schwäbische Zeitung.

Pretextând că-l duce pe rănit la spital, șoferul l-a luat în mașină și apoi l-a aruncat pe marginea unui drum între localitățile Erbach-Bach și Ringingen. Apoi, a fugit.

Victima a fost descoperită de un trecător care a alertat poliția.

Grav rănit, biciclistul a reușit totuși să rețină o parte din numărul de înmatriculare a autoturismului.

De aici a pornit investigația. Anchetatorii au cerut ajutorul presei și au reușit să-l identifice pe bărbat, un român.

Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, dar românul nu a fost găsit la adresa de reședință. Fugise din Germania, așa că anchetatorii l-au dat în urmărire.

A fost arestat în România la jumătatea lunii ianuarie 2019 și extrădat în Germania unde a fost închis.

Pe 18 ianuarie 2019 a fost înregistrat la Curtea de Apel Târgu Mureş  un dosar care are ca obiect „mandat european de arestare”.

Magistrații au admis extrădarea solicitată de autoritățile germane referitor la inculpatul Sebastian Cornel Costea și au dispus arestarea acestuia.

„Dispune executarea mandatului european de arestare nr. 28 Js 16409/18 emis la data de 20 august 2018 de către Procuratura din Ulm, Republica Federală Germania, pe numele persoanei solicitate Costea Sebastian Cornel, în vederea efectuării procedurilor penale în curs pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis de conducere, părăsirea ilegală a locului accidentului, vătămare corporală din culpă, privare de libertate, conducere a unui vehicul fără asigurare obligatorie şi abandon”, se arată în hotărârea instanței.

Pe 30 ianuarie 2019 au decis predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare germane.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA