Alegeri pentru Bundestag: Potrivit ultimelor sondaje, scrutinul va fi câștigat de partidul Angelei Merkel

Germania a organizat astăzi alegeri parlamentare, aproximativ 61,5 milioane de cetăţeni fiind aşteptaţi la urne într-un scrutin care, potrivit sondajelor, va fi câştigat de partidul cancelarului Angela Merkel. Imediat după închiderea urnelor, ora 18.00 (19.00, ora României), sunt aşteptate primele exit-poll-uri.

Cel mai recent sondaj, publicat sâmbătă de Institutul INSA, arată că partidul Angelei Merkel – Uniunea Creştin-Democrată (CDU) -, şi filiala bavareză a acesteia – Uniunea Creştin-Socială (CSU) -, se vor clasa pe primul loc în scrutinul legislativ federal, fiind creditate cu 34%.

Pe locul doi în intenţiile de vot se situează Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), condus de Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, cu 21%. Pe locul al treilea, cu 13% din intenţiile de vot, se poziţionează partidul eurosceptic Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta), urmat de formaţiunea Die Linke, care are o doctrină de stânga, cu 9%, şi de Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta), tot cu 9%. Formaţiunea Alianţa ’90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga) este creditată cu 8%.

Dacă Alternativă pentru Germania va obţine acest scor, va fi prima dată după al II-lea Război Mondial când un partid de extremă-dreapta va avea reprezentanţi în Parlament, potrivit Mediafax.ro.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *