Amendă usturătoare pentru un român care transporta substanțe periculoase în condiții improprii

O camionetă din România a fost oprită vineri, 28 septembrie, pe autostrada A 5 nu departe de Freiburg, pentru un control. Polițiștilor le-a atras atenția faptul că vehiculul părea se fie încărcat peste capacitatea sa pentru că se lăsa prea mult pe osii.

Au cerut șoferului să-i urmeze pentru un control suplimentar al greutății într-un loc special destinat. Greutatea maximă admisă de 3,5 tone era depășită cu 1,2 tone. Polițiștii au cerut românului să deschidă compartimentul de marfă și au rămas muți de uimire când au văzut ce transporta: substanțe chimice periculoase care dăunează grav mediului.

Șoferul transporta 15 butoaie mari de plastic înfășurate cu o folie subțire de plastic și puse pe niște paleți de lemn. Nu erau asigurate așa cum prevede legea și trei dintre butoaie alunecaseră deja la momentul controlului de pe paleți.

Cu toate că butoaiele erau inscripționate corespunzător ca având substanțe foarte periculoase pentru mediu, camioneta nu avea plăcuțe montate pe exterior care să ateste faptul că are încărcătură periculoasă, așa cum cere legea. Firma transportatoare a fost amendată cu mii de euro, dar în comunicatul poliției nu se specifică suma.

Românul a primit și el o amendă de câteva sute de euro pentru că nu a asigurat cum trebuie încărcătura și nu avea semnele care avertizau că transportă mărfuri periculoase. Marfa a fost încărcată într-un alt vehicul marcat corespunzător și șoferul a putut să-și continue drumul spre Spania și Portugalia.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?