Angela Merkel avertizează: „Dacă tendinţa continuă, vom avea 19.200 de infectări zilnic”

Cancelarul german Angela Merkel le-a declarat luni liderilor Uniunii Creştin-Democrate – CDU – că infectările cu noul coronavirus ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic în ţară dacă tendinţa actuală continuă, însă a subliniat că economia trebuie să continue să funcţioneze, relatează Reuters citând Bild.

„Dacă tendinţa continuă ca până acum, vom avea 19.200 de infectări zilnic. Situaţia este asemănătoare cu cea din alte ţări”, a declarat Angela Merkel într-o videoconferinţă cu liderii CDU, afirmă cotidianul german, care nu menţionează sursa informaţiei.

Cancelarul german a afirmat că numărul infecţiilor cu SARS-CoV-2 din Europa este îngrijorător şi a declarat că Germania trebuie să facă totul pentru a evita ca numărul de cazuri să crească din nou exponenţial.

Plecați definitiv din Germania? Procedurile pentru reziliere contract telefon, internet, chirie și alte informații importante

„Trebuie să oprim rapid răspândirea infecţiilor şi să intervenim”, a declarat Merkel.

„Trebuie să stabilim priorităţi, şi anume economia să funcţioneze şi să menţinem şcolile şi grădiniţele deschise. Fotbalul se află pe un loc secundar deocamdată”, a mai spus ea.

Bild a precizat că Merkel consideră petrecerile şi mersul la restaurante şi evenimente religioase ca fiind problematice.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în Germania în ultimele săptămâni. Datele oferite de Institutul Robert Koch – RKI arată că numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 1.192 luni faţă de duminică.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!