Skip to content

Angela Merkel, în autoizolare la domiciliu după ce a intrat în contact cu un medic infectat cu coronavirus

Cancelarul german Angela Merkel se află în autoizolare la domiciliu după ce a intrat în contact cu un medic testat pozitiv la noul coronavirus, a comunicat duminică, 22 martie, purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, transmite AFP.

Angela Merkel a fost „informată că un medic care îi administrase un vaccin împotriva infecţiilor cu pneumococ vineri după-amiaza era pozitiv” la noul coronavirus, a precizat Steffen Seibert într-un comunicat.

Angela Merkel „va fi supusă unui test în zilele următoare” pentru a se afla dacă a fost infectată, a precizat purtătorul de cuvânt, explicând că „un test în acest stadiu nu ar fi concludent”.

Seibert a precizat că şefa guvernului, în vârstă de 65 de ani, „îşi va continua activităţile oficiale în carantină la domiciliul său” din Berlin.

Cancelarul, care a anunţat duminică seara noi măsuri împotriva epidemiei, a fost informată despre situaţia medicului după intervenţia pe care a avut-o la televiziune, a menţionat Seibert.

Duminică seara, cancelarul a anunţat că orice adunare de mai mult de două persoane în spaţiul public va fi interzisă pe teritoriul ţării pentru o perioadă de „cel puţin două săptămâni” pentru a se stopa propagarea noului coronavirus.

„O distanţă minimă de un metru şi jumătate va trebui să fie respectată în public”, a spus cancelarul într-o conferinţă de presă.

Restaurantele, cu excepţia celor care livrează la domiciliu, şi saloanele de coafură vor fi închise. (Agerpres)

Restricții severe în Germania: Timp de două săptămâni, interzis contactul între persoane la mai puțin de 1,5 metri

Germania: Bavaria a decretat izolarea populației. Oamenii vor putea ieși din case numai din motive întemeiate