Skip to content

AUGSBURG: Muncitori în construcții români, arestați pentru tentativă de omor

Râdeau, beau, sărbătoreau foarte gălăgioși într-o dimineață de la mijlocul lui februarie în Augsburg la ”Bar Italy”, pe Theaterstraße. Astfel, cei șapte tineri români, cu vârstele între 20 și 22 de ani, au atras atenția agenților de pază ai localului. Românii erau în Germania pentru a face bani, lucrând pe șantiere, s-a aflat mai târziu, scrie EpochTimes.de.

În acea duminică dimineață, 18 februarie, la 7.00, a început scandalul. Situația a degenerat când unul dintre români a atacat un agent de pază. În local au zburat scaune și mobilier. În cele din urmă, agenții au reușit să-i evacueze din bar pe clienții agitați.

Fiind nervoși că au fost dați afară, românii au atacat trei trecători, doi bărbați, ambii de 27 de ani, și o femeie de 29, care au trecut pe lângă bar.

Unul dintre bărbați a fost lovit cu pumnii și picioarele, apoi a fost călcat în picioare. Era plin de sânge. Când a intervenit prietenul său în ajutorul lui, a fost agresat în același mod. A suferit o comoție cerebrală.

Nici femeia nu a scăpat de ferocitatea românilor. A fost bătută și rănită la spate, a informat poliția.

Apoi au încercat să ia cu asalt barul. Pentru a reintra au folosit pe post de berbec o scrumieră din metal, însă au eșuat după ce ușa a fost închisă de personal din interior.

Când a sosit poliția, românii au încercat să fugă. Cu toate acestea, cinci dintre agresori au fost imediat prinși și arestați. Ceilalți doi bărbați au luat un taxi.

Mai târziu, poliția i-a eliberat pe cei reținuți și le-au deschis dosare penale pentru vătămare corporală.

Amploarea atacurilor a fost cunoscută de forțele de ordine numai când polițiștii judiciari care se ocupau de caz au vorbit cu martorii. De la acuzația de vătămare corporală s-a trecut la cea mult mai gravă de tentativă de omor.

Pe numele lor au fost emise mandate de arestare pentru tentativă de omor și vătămare corporală. Românii urmează să fie prezentați judecătorilor.