Autocar românesc, bun de dus la fier vechi, prins din nou circulând în Germania

Ofițerii de la Poliția din Köln au observat autocarul cu remorcă marți, 6 noiembrie, la 12.30, pe autostrada A3. Atenția le-a fost atrasă de viteza foarte mare cu care gonea vehiculul, 100 km/h, față de viteza maximă permisă de 80 km/h.

Când au oprit autocarul supraetajat pe A4, în apropiere de Porz, polițiștii și-au dat seama că acesta trebuie dus de urgență la o inspecție tehnică având în vedere starea deplorabilă în care era.

Polițiștii au dus autocarul, cu tot cu pasageri, la un atelier de inspecție auto – TÜV – din Poll unde după verificări efectuate în baza de date s-a constatat că vehiculul românesc fusese deja pus sub sechestru în ianuarie 2017 pentru grave defecțiuni tehnice.

Deficiențele găsite în 2017 sunt prezente și acum. Sunt atât de multe încât au încăput pe o foaie A 4.

Printre cele mai importante sunt: fisuri în șasiu, lichidul de frâne se prelingea , picături de ulei din motor ajungeau să fie evacuate prin țeava de eșapament, iar asta ducea la un fum gros lăsat în urmă de autocar

„Este exact același autocar pe care l- am scos anul trecut din circulație. Și avea exact aceleași defecțiuni tehnice. Nimic nu a fost reparat”, a confirmat un purtător de cuvânt al poliției.

Proprietarul autocarului, un român, l-a dus înapoi în țară cu o platformă și, după cum s-a observat, nu a făcut altceva decât să-i schimbe plăcuțele de înmatriculare.

Culmea tupeului, în timp ce inspectorii TÜV verificau starea tehnică a vehiculului, doi pasageri adolescenți, de 15 și 16 ani, s-au dus într-un supermarket din apropiere și au comis un furt.

Șoferul român, în vârstă de 43 de ani, și cei doi hoți de ocazie, care erau însoțiți de părinți, au fost lăsați să se întoarcă la grupul de pasageri după ce au plătit amenzi.

Compania de care aparține autocarul a trimis un alt vehicul din Belgia pentru ca grupul de români să-și poată continua călătoria către Marea Britanie.

GERMANIA: Polițiștii au oprit un șofer care venea spre România și i-au dus mașina la fier vechi

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?