Skip to content

Autoturism de lux furat din Germania, depistat la frontieră. Șoferul român, cercetat penal

Autoturism de lux furat din Germania depistat la frontieră. Șoferul român cercetat penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean român care a încercat să intre în ţară cu un autoturism în valoare de aproximativ 40.000 de euro, semnalat furat din Germania.

Joi, 24 august, în Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în țară, un cetăţean român care se afla la volanul unui autoturism marca Audi Q5, înmatriculat în Germania.
Autoturism în leasing, vândut pe internet. Șoferul a încercat să iasă din țară cu acte false

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania, în urmă cu circa două săptămâni (07.08.2023).

Bărbatul le-a spus polițiștilor că nu știa că autoturismul pe care îl conducea era căutat de autorități.

Drept urmare, autovehiculul (în valoare estimată de aproximativ 40.000 de euro) a fost indisponibilizat, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun, informează Poliția de Frontieră Română.
Microbuz furat de la o firmă de închirieri din Austria, depistat la frontieră