Ministerul Afacerilor Externe al României avertizează persoanele care călătoresc spre Germania că pot întâmpina dificultăți dacă nu au la ele toate documentele necesare.

Statul german a înlăturat restricția potrivit căreia trecerea frontierei germane (fie ea aeriană, terestră sau maritimă) se face doar în baza unor documente care să dovedească natura temeinică a călătoriei ori în scopul tranzitării către țara de origine sau în care există un drept de ședere.

Rămâne în continuare interzisă intrarea cetăţenilor din state terţe (non-UE şi SEE).

Totuși, MAE recomandă românilor care efectuează deplasări spre Germania să aibă asupra lor documente care dovedesc că au reședința sau locul de muncă în Germania.

Această recomandare a venit ca urmare a faptului că au existat situații în care unor persoane le-a fost refuzată îmbarcarea la bordul aeronavelor dinspre România spre Germania din cauza neactualizării procedurilor interne specifice în acord cu regimul oficial german de trecere a frontierei.

GERMANIA: Sforarul de Dâmbovița care duce măcelari la Tönnies

GERMANIA: Testare rapidă pentru coronavirus în aeroportul din Frankfurt

GERMANIA: O româncă condamnată pentru furt s-a dus singură la poliție să-și plătească amenda care o scutea de închisoare

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?