Aveți mărci germane? Le puteți folosi la cumpărături într-un magazin din Germania

Cei care încă mai au mărci germane le pot folosi ca și cum ar fi euro. Trebuie doar să se ducă la casieria unui magazin din lanțul C&A și să-și plătească cumpărăturile cu vechea valută care nu mai e în circulație, dar pe care Bundesbank este dispusă să o schimbe o perioadă nelimitată, indiferent de sumă.

Noutatea este prezentată de publicația germană Die Welt, care subliniază că utilizarea mărcii este o găselniță publicitară a C&A care funcționează, a funcționat în trecut, iar acum e din nou în ofertă.

Cu siguranță poate funcționa într-o societate precum cea din Germania, una dintre țările cu cea mai mare rată de îmbătrânire a populației.

Potrivit Bundesbank, la finele lui 2016 încă erau în circulație 12,6 miliarde de mărci. Acest lucru se întâmplă pentru că încă sunt mulți nostagici ai mărcii, dar și pentru că unii pur și simplu au uitat vechile monede sau vechile bancnote în vreun sertar, sau poate în vreo saltea.

Reprezentanții C&A, contactați de Die Welt, au explicat că această ofertă folosește în realitate la încurajarea celor care dețin mărci să le schimbe la magazinele de îmbrăcăminte fără a trebui să se ducă la o filială a Bundesbank.

Acest serviciu a mai fost oferit clientelei în trecut și a avut un foarte mare succes.

Mesajul principal este acela transmis de banca centrală germană atunci când marca a fost schimbată cu euro în ianuarie 2002.

Președintele de atunci al Bundesbank, Ernst Welteke, a spus că marca germană este o valută în care germanii și-au pus întreaga încredere și care „nu-și pierde valoarea peste noapte”.

Acesta este motivul pentru care Bundesbank nu permite unei monede sau bancnote să nu mai aibă valoare: schimbul din marcă în euro, la cursul de 1.95583 mărci la un euro, este o operațiune care se poate face la orice filială.

Pentru nemți marca este o valută puternică: atât de puternică încât poate fi utilizată și astăzi pentru cumpărături la C&A.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?