Bărbat din Germania, snopit în bătaie de șapte muncitori români: „Aproape am murit”

La un tribunal din localitatea germană Ausburg a început procesul într-un dosar care vizează şapte români, scrie Adevărul. În urmă cu un an, cei şapte au bătut crunt trei cetăţeni nemţi: doi bărbaţi şi o femeie, aparent fără motiv, pentru a-şi vărsa frustrările, cred procurorii.

Procesul celor şapte români a început pe data de 7 ianuarie. Faptele au fost comise de un grup de şapte români, originari din diferite comune de lângă oraşul Năsăud, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Totul s-a petrecut într-un weekend, la ora 6.30 dimineaţa. Cei şapte, care sărbătoreau ziua de naştere a unuia dintre ei în bar-clubul „Italy”, din localitatea germană Ausburg, au fost daţi afară în zorii zilei de către paznicii localului, după ce, pe fondul consumului de alcool au devenit recalcitranţi şi au început să facă scandal.

Potrivit augsburger-allgemeine.de, care dedică mai multe articole acestui proces, ce cuprind inclusiv declaraţii din sala de judecată şi mărturia uneia dintre victime, cei 7 au ieşit în cele din urmă în parcarea localului, unde au început să-i ia la bătaie pe cei care s-au nimerit acolo.

În parcare erau doi nemţi de 27 de ani, care erau însoţiţi de o femeie de 29 de ani. După ce au petrecut şi ei întreaga noapte prin diferite localuri s-au oprit la barul repectiv, pentru o ultimă bere, ştiind că este printre puţinele din zonă care încă este deschis la 6:30 dimineaţa.

Cei trei s-au aflat în locul potrivit, în momentul nepotrivit, fiind luaţi la bătaie, aparent fără niciun motiv de către cei 7 români. Murat C., una dintre victime a povestit pentru publicaţia germană că nu a apucat să facă nimic, s-a întors doar cu faţa spre local şi atunci şi-a luat primul pumn în faţă. După mai multe lovituri a căzut la pământ, iar după alte câteva lovituri în zona feţei şi a capului şi-a pierdut conştienţa.

Una dintre victime nu a acceptat scuzele atacatorului

„Nu pot să îmi scot scenele din minte. Îmi amintesc exact cât de rece era asfaltul şi cât de tare am simţit loviturile în faţă. (…) Totul s-a petrecut în câteva minute, care păreau ore. Mi-am spus: nu voi supravieţui”, mărturiseşte una dintre victime pentru augsburger-allgemeine.de.

Acesta a suferit multiple fracturi faciale, răni şi vânătăi şi a fost rănit la un ochi. Unul dintre cei 7 atacatori a intenţionat să-şi ceară scuze de la victimă, însă bărbatul nu i-a acceptat scuzele, susţinând: „Aproape am murit, nu poţi să îţi ceri scuze pentru asta”.

Deşi mare parte din rănile sale fizice s-au vindecat, bărbatul a povestit pentru jurnaliştii nemţi că a fost nevoit să renunţe la jobul său din cauza atacurilor de panică şi a insomniilor, dar şi a problemelor de sănătate pe care le-a avut imediat după atac.

Atacul românilor i-a surprins până şi pe procurorii nemţi, care au cerut ca cei 7 să fie judecaţi pentru tentativă de omor. Procurorii au catalogat, în faţa instanţei, atacul drept: „o urgie de violenţă fără margini”, confirmând practic ce spun victimele şi anume că cei 7 aproape i-au omorât fără a avea vreun motiv real.

Cei 7 români sunt toţi din Bistriţa-Năsăud şi locuiau în acelaşi loc. Toţi munceau pe şantierele din zonă şi aveau liber doar în weekend. Aceştia profitau de zilele libere pentru a ieşi în localurile din zonă şi a consuma băuturi alcoolice.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?