Skip to content

Bărbat din Germania, surprins în timp ce otrăvea mâncarea unui coleg de muncă

Autorităţile germane au deschis o investigaţie privind moartea a 21 de angajaţi ai unei companii din nord-vestul Germaniei, după ce un angajat a fost surprins pe camerele de supraveghere otrăvind mâncarea unui coleg, relatează Reuters.

Poliţia a arestat un bărbat în vârstă de 56 de ani, suspectat că a încercat să îşi ucidă un coleg de serviciu. Cei doi lucrau la o companie din oraşul Schloss Holte-Stukenbrock, din nord-vestul Germaniei.

Victima a observat ceva suspect în mâncare şi a anunţat conducerea companiei şi poliţia. Imaginile de pe camerele de supraveghere l-au surprins pe suspect în timp ce împrăştia o substanţă în mâncarea victimei. Testele au demonstrat că pudra era o substanţă otrăvitoare care ar fi putut cauze leziuni la nivelul organelor interne.

În urma unei percheziţii efectuate la domiciliul suspectului, poliţiştii au găsit mai multe chimicale, printre care mercur, plumb şi cadmiu.

După o investigaţie mai amănunţită, autorităţile au început să verifice alte 21 de decese, începând cu anul 2000. Cele 21 de persoane, toate angajate ale aceleiaşi companii, au murit din cauza unor atacuri de cord sau diferite forme de cancer. Conform experţilor, cauza morţii celor 21 de persoane ar putea fi otrăvirea cu metale grele.

Suspectul nu a comentat încă acuzaţiile, informează Mediafax.