Bonus de Crăciun în Germania: Vor beneficia nouă din zece angajaţi cu contract colectiv de muncă

În Germania, aproape nouă din zece angajaţi care beneficiază de un contract colectiv de muncă (86,8%) vor primi bonus de Crăciun în acest an, a anunţat luni, 5 noiembrie, Oficiul Federal de Statistică (Destatis), informează publicaţia Handelsblatt.

Valoarea bonusului, care face parte în mod tradiţional din pachetul salarial din Germania, se va situa în medie la 2.583 euro, în creştere cu 2,3% faţă de anul trecut.

De asemenea, angajaţii din vestul ţării primesc un bonus de Crăciun mai mare cu 3,8% (în medie 2.595 euro) faţă de cei din est (2.499 euro), a informat Destatis.

Săptămâna trecută, Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât în octombrie cu 11.000, până la cifra ajustată de 2,29 milioane.

Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut la 5,1% luna aceasta, fiind cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,1%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să scadă cu 12.000.

În schimb, numărul de angajaţi a urcat cu 557.000 în septembrie, ajungând la nivelul record de 45 de milioane, a anunţat separat Oficiul federal de statistică (Destatis), conform Agerpres.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?