Skip to content

Bundestagul German acordă Burse de Practică Internațională. Care sunt condițiile de înscriere

Bundestagul German acordă, în fiecare an, în colaborare cu Freie Universitat Berlin, Universitatea Humboldt din Berlin precum si cu Universitatea Tehnică Berlin, cca. 120 de burse pentru tineri absolvenți de studii universitare din 42 de țări.

De la începutul lunii martie până la sfârșitul lunii iulie 2019, bursierii vor avea posibilitatea să-și desfășoare activitatea în biroul unui deputat din Bundestag. Pe lângă aceasta, vor putea participa și la seminarii ale universităților din Berlin. Scopul programului este participarea nemijlocită la derularea activității politice și a proceselor decizionale democratice.

Toate costurile privind transportul, cazarea și asigurarea, inclusiv bursa lunară în valoare de 500 euro vor fi preluate de Bundestagul German.

Informații suplimentare despre program precum și documentele necesare pentru înscriere găsiți accesând pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips

Data limită a înscrierilor este 30 iunie 2018. Dosarul complet de înscriere poate fi trimis la următoarea adresă de e-mail:

info@bukarest.diplo.de

Dacă sunteți:

– cetățean român (dubla cetățenie este acceptată)

– ați absolvit studii universitare (B.A., B.S., M.A., studii de licență, master, sau doctorale) în orice specialitate; un examen de absolvire a unei instituții de învățământ superior de științe aplicate nu este suficient. În cazuri întemeiate, dovada încheierii studiilor poate fi in depusă până la data de 31 decembrie 2018.

– aveți cunoștințe foarte bune de limbă germană (cel puțin treapta B2 a Cadrului comun european de referință pentru limbi străine)

– sunteți vădit interesat de legăturile politice și sociale precum și de istoria germană

– sunteți o persoană angajată din punct de vedere social-politic

– nu ați împlinit încă 30 de ani (data nașterii trebuie să fie după 1 martie 1989) până la data de începere a programului (1 martie 2019).

Curtea Constituțională din Germania: expulzarea străinilor suspectați de terorism este constituțională