Camion condus de un șofer român, pericol pe o șosea din GERMANIA. Încărcătura dădea pe dinafară

Călătoria periculoasă a unui camion cu semiremorcă înmatriculat în România s-a încheiat după ce polițiștii germani au intervenit în urma semnalării unui șofer îngrijorat. Marți, 28 iulie, bărbatul observase stupefiat că încărcătura efectiv începuse să dea pe dinafara semiremorcii care circula pe șoseaua B7, spre Eschwege (landul Hessa).

Patrulele de poliție intervenite au reușit să oprească camionul la intrarea pe autostrada A 44, lângă Hessisch Lichtenau, la doar câteva minute după semnalare.

După cum s-a dovedit în timpul inspecției efectuate de polițiști, în semiremorcă erau încărcate 72 de butoaie cu intestine de animale în saramură, care erau inadecvat asigurate, sau deloc, și deja alunecaseră. Șoferul român în vârstă de 56 de ani a fost sancționat.

Inspecția documentelor de transport a arătat că șoferul român a încărcat butoaiele în Paderborn și se îndrepta spre România. Deși totul era în regulă cu încărcătura, polițiștii au fost șocați să constate că butoaiele au alunecat în timpul călătoriei din cauza lipsei unor antiderapante și a fixării inadecvate.

Drept urmare, centurile cu care era asigurate s-au desfăcut, iar încărcătura a ieșit cu aproximativ 20 cm în afara peretelui lateral. Deoarece semiremorca prezenta și defecțiuni tehnice, polițiștii i-au interzis românului continuarea călătoriei până la remedierea tuturor problemelor, informează un comunicat al Poliției.

Foto: Poliția germană

GERMANIA: Polițiștii au oprit un șofer care venea spre România și i-au dus mașina la fier vechi

GERMANIA: Dosare penale în lanț după ce un șofer de TIR al unei firme din România a fost prins cu nereguli

Șoferul unui TIR înmatriculat în România, prins în Germania cu trei tractoare furate în valoare de 300.000 de euro

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!