Anul 2020 aduce noutăți pentru românii care lucrează în Germania, de la o creștere a salariului minim la bilete de tren mai ieftine. Pe de altă parte, șoferii care parchează neregulamentar vor primi sancțiuni mai aspre. Iată principalele schimbări pe care le aduce luna ianuarie 2010 în Germania:

Crește salariul minim

Începând din ianuarie, salariul minim va crește de la 9,19 euro la 9,35 euro.

De asemenea, ucenicii vor primi un salariu minim de 515 euro în primul an. După aceea, suma va continua să crească constant.

Șomerii vor încasa ceva bani în plus

Persoanele care beneficiază de ajutoare de șomaj în Germania vor primi ceva mai mulți bani începând cu ianuarie 2020.

Guvernul german a crescut cu 1,88% ajutoarele de tip Hartz IV (ajutor de șomaj II). Beneficiarii vor primi între 5 și 8 € în plus pe lună.

Alocația suplimentară pentru copii și modificările BAföG

Kinderzuschlag (alocația suplimentară pentru copii), destinată părinților cu venituri mici care trăiesc cu copiii lor (sub 25 de ani), crește la 185 de euro pe lună. Mai mult, limita maximă de venit nu se va mai aplica.

Guvernul își propune să ofere părinților singuri un sprijin suplimentar. De exemplu, suma acordată pentru rechizite școlare crește de la 100 € la 150 € pe an școlar.

Alocația BAföG (Legea Federală de Asistență pentru Formare în Germania pentru studenții din școlile secundare și universități) crește, de asemenea, de la 735 EUR la 861 EUR pe lună din 2020.

Subvenții mai mari pentru locuințe

Din 2020, mai multe persoane vor avea dreptul la subvențiile pentru locuință pentru prima dată. De acestea vor beneficia aproximativ 180.000 de gospodării din toată Germania.

Subvenția depinde de diverși factori, inclusiv de dimensiunea gospodăriei, venit și chirie și este de obicei acordată timp de 12 luni.

Bilete de tren și tampoane mai ieftine

Taxa pe valoarea adăugată pentru biletele feroviare pe distanțe lungi este redusă de la 19% la 7%. În același timp, biletele de avion se scumpesc cu 6-17 euro. Aceste două modificări vizează sprijinirea protecției mediului înconjurător.

Produsele de igienă, cum ar fi tampoanele și prosoapele sanitare, vor fi de asemenea mai ieftine.

Sancțiuni mai dure pentru șoferi

Șoferii care conduc neregulamentar vor fi pedepsiți mai dur începând cu anul viitor. Pe 6 noiembrie 2019, guvernul a aprobat noul catalog de amenzi.

De exemplu, cei care nu lasă să treacă echipajele de ambulanță și pompieri, după un accident pe autostradă, vor trebui să plătească 320 € în loc de 200 € în prezent.

Șoferii care parchează în zonele pietonale sau pentru biciclete vor fi sancționați cu 100 de euro. În prezent, amenzile sunt de 15 – 35 de euro.

Unii români din Germania spun că „nemții sunt proști”, dar niciunul nu a renunțat la țara aia

Convins că poate conduce cu permis românesc în Germania, un șofer al cărui carnet nemțesc a fost suspendat se judecă cu autoritățile

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?