Skip to content

CEHIA și-a redeschis frontierele cu Austria și Germania. Se cere dovada testării negative la noul coronavirus

Cehia a redeschis de marţi, 26 mai, toate trecerile de frontieră cu Germania şi Austria şi a pus capăt controalelor generalizate, însă călătoriile în scop turistic ale străinilor rămân restricţionate, a comunicat Ministerul de Interne, potrivit Reuters.

Călătorii trebuie totuşi să aibă asupra lor dovada că au fost testaţi negativ la noul coronavirus, iar poliţia va continua să întreprindă controale aleatorii, a precizat ministerul.

Potrivit ministrului de interne Jan Hamacek, Cehia a negociat aranjamente reciproce cu părţile germană şi austriacă.

Controalele la graniţe au fost impuse în martie pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Cehia, care a raportat până luni după-amiază 8.957 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 315 decese, a început să relaxeze restricţiile în ultimele săptămâni, pentru a permite trecerea frontierei în anumite condiţii.

Aceasta a fost permisă pentru oamenii de afaceri şi studenţii din UE, precum şi pentru unii cetăţeni din afara UE care muncesc sezonier sau în domeniul îngrijirilor.

Guvernul de la Praga lucrează de asemenea la planuri de facilitare a deplasărilor, din jurul datei de 15 iunie, între Cehia şi alte ţări considerate sigure în privinţa riscului de coronavirus.

Blue Air reia zborurile din și spre Italia, Germania, Spania și alte țări de la începutul lunii IULIE

Germania intenționează să prelungească distanțarea socială până pe 5 iulie

Comisia Europeană dă în judecată Austria din cauza alocațiilor mici pentru copiii lucrătorilor străini