Cinci lucruri minore, dar cu consecințe majore, pe care străinii tind să le facă în Germania

Legile germane sunt complexe, dar străinii le învață repede cu toate că inițial tind să ignore și să încalce reguli mici care le pot aduce mari probleme cu autoritățile. Publicația germană de limbă engleză The Local a enumerat cinci lucruri minore, dar cu consecințe majore, pe care străinii tind să le facă în Germania.

Traversarea pe culoarea roșie a semaforului

Este ilegal să traversezi pe culoarea roșie și se sancționează drastic. Chiar și în zonele suburbane liniștite, oamenii așteaptă cu răbdare culoarea verde a semaforului. Este important să nu confundați calea pietonală cu pista de biciclete pentru că bicicliștii sunt foarte agresivi.

Mersul pe bicicletă sub influența alcoolului

Ciclismul și consumul de alcool, mai ales berea, sunt populare în Germania, dar împreună sunt o combinație periculoasă. Mersul pe bicicletă sub influența alcoolului vă poate duce direct la secția de poliție. Dacă nivelul de alcool din sânge depășește 1,6 la mie, amenda este de 1.000 de euro și se va confisca sau chiar revoca permisul de conducere.

Autoritățile consideră bicicliștii beți ca un pericol pentru ei înșiși și pentru siguranța publicului. În 2013, un studiu realizat de Auto Club Europe (ACE) a constatat că în 3.400 de accidente de bicicletă, cel de la ghidon era băut. Recent, asociațiile de transporturi au crescut presiunea asupra parlamentului pentru a mări pedepsele în aceste cazuri.

Respectarea orelor de liniște – Ruhezeit

Ruhezeit, care provine din perioada școlilor de tip internat, diferă de la land la land. În general, perioada este cuprinsă între orele 13:00 și 15:00, 22:00 – 07:00 și întreaga zi de duminică. Nerespectarea acestor perioade vă poate aduce o amendă sau chiar evacuarea, în cazul chiriașilor. Legislația civilă germană consideră că tulburarea liniștii este un motiv rezonabil pentru rezilierea unui contract de închiriere fără notificare prealabilă.

Călătoria la negru în mijloace de transport

Persoanele care călătoresc fără bilet (Schwarzfahrer) pot primi amenzi usturătoare dacă sunt prinse. Spre deosebire de alte orașe, în Berlin, de exemplu, nu există turnicheți la intrarea la metrou (U-Bahn). Sistemul de transport public se bazează pe onestitatea celor care îl folosesc. Controlorii nu au uniforme specifice, astfel că persoanele care călătoresc la negru nu pot să îi identifice din timp.

Încălcarea unui contract de chirie

Germanii iau foarte în serios astfel de contracte. Proprietarii se așteaptă ca chiriașii să respecte contractul până la cel mai mic amănunt. Trebuie să citiți foarte atent contractul. Una dintre cele mai frecvente întâlnite situații este aceea când chiriașul pleacă fără un preaviz.

Majoritatea proprietarilor solicită ca acest preaviz să fie dat cu trei luni înainte de părăsirea locuinței. În caz contrar, vă puteți trezi cu un proces pe cap, proprietarul putând să ceară plata chiriilor rămase până la finele perioadei de închiriere.

Proprietarii necesită, de asemenea, notificări de reziliere pentru contractele de închiriere rezidențiale în scris, ideal pe hârtie.

CANOTAJ. România a cucerit cinci medalii de aur, trei de argint și două de bronz în Germania

Germania a scos Neamțul și Gorjul de pe lista județelor cu risc din România

Mii de euro munciți din greu în Germania, reținuți de polițiști după un control pe autostrada A4

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!