Comisia Europeană avertizează Germania cu privire la haosul creat din cauza interdicțiilor de la frontieră

Comisia Europeană a trimis o scrisoare Germaniei prin care atrage atenția că interdicțiile impuse la intrarea în țară pentru persoanele care vin din Cehia, Slovacia și Tirolul austriac sunt disproporţionate şi nejustificate.

„Credem că obiectivul urmărit în mod justificat de Germania, protejarea sănătăţii publice în timpul unei pandemii, ar putea fi realizat prin măsuri mai puţin restrictive”, se arată în document, potrivit Agerpres care preia o știre DPA.

Berlinul are zece zile pentru a răspunde. Conform sursei citate, diputa ar putea conduce la o acţiune în justiţie împotriva Germaniei, deşi acest lucru este considerat puţin probabil în timpul pandemiei de COVID-19.

Scrisori similare au fost trimise Belgiei, Ungariei, Danemarcei, Suediei şi Finlandei, țări care au impus restricţii la frontieră dezaprobate de oficialii UE.

Germania a adăugat Cehia, Slovacia şi Tirolul austriac pe 14 februarie pe lista zonelor zone roșii din cauza noilor variante de coronavirus.

Germania închide, cu mici excepţii, graniţele cu Cehia şi regiunea austriacă Tirol

Trecerea frontierei este imposibilă, cu mici excepții, cum ar fi șoferii de TIR, dar și aceștia trebuie să prezinte dovada testării negative.

Măsurile au provocat recent haos pe autostrăzile cehe spre graniţa germană, iar autorităţile se străduiesc să asigure că toţi transportatorii au certificatul cerut de testare pentru coronavirus.

Ministrul de interne german respinsese anterior criticile Comisiei Europeane în ceea ce privește restricţiile la frontieră.

UE face presiuni ca statele membre să respecte înțelegerea privind călătoriile în interiorul blocului comunitar, înțelegere convenită în urmă cu doar câteva săptămâni.

Nu se mai intră în carantină la sosirea din Germania. Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!