Condiții de intrare în Germania. Modificări importante privind statutul de vaccinare

Dacă ați planificat să mergeți în Germania în această perioadă este necesar să țineți cont de cele mai recente reglementări și modificări.

Germania este afectată de un număr uriaș de infectări cu varianta Omicron a coronavirusului și există reguli stricte de intrare pentru vizitarea majorității locurilor publice, cum ar fi restaurantele și barurile. Aceste restricții au fost extinse recent și probabil vor rămâne în vigoare cel puțin până la jumătatea lunii februarie.

Există interdicții de intrare?

NU, în prezent nu există interdicții generale privind intrarea sau întoarcerea în Germania, deoarece nu există regiuni pe lista „variante de virus” – categoria considerată de Germania cu cel mai mare risc.

Țările sunt plasate pe „lista roșie a variantelor de virus” atunci când este descoperită o nouă variantă îngrijorătoare de Covid, care nu a devenit încă răspândită în Germania.

Ce se întâmplă dacă vin dintr-o țară cu „risc ridicat”?

Următoarea categorie de risc a Germaniei se referă la regiunile cu risc ridicat. Dacă călătoriți în Germania dintr-una dintre aceste zone – care include în prezent majoritatea țărilor din lume, inclusiv România – trebuie să completați formularul digital online înainte de plecare.

Dacă veniți dintr-o zonă cu risc ridicat și sunteți complet vaccinat sau vindecat de Covid (aveți dovada unui test PCR pozitiv efectuat cu cel puțin 28 de zile, dar nu mai mult de trei luni înainte), nu intrați în carantină după ce ați trimis dovada dvs. pe site-ul de înregistrare online: Einreiseanmeldung.de.

De asemenea, nu trebuie să prezentați un test Covid negativ înainte de a vă urca într-un avion spre Germania, deoarece dovada de vaccinare sau de vindecare este suficientă.

Călătorii nevaccinați cu vârsta peste șase ani care provin din zone cu risc ridicat trebuie să prezinte un test Covid-19 negativ înainte de a merge în Germania.

De asemenea, persoanele nevaccinate trebuie să intre în carantină timp de 10 zile după sosirea în Germania. Perioada de izolare poate fi încheiată cu un test Covid-19 negativ efectuat în cel mai devreme cinci zile de la carantină.

Copiii cu vârsta sub șase ani pot încheia carantina după cinci zile fără un test.

Dacă aceasta este situația dvs., veți fi probabil contactat de autoritatea locală și veți primi instrucțiuni cu privire la chestiuni precum testarea.

Modificări importante

O modificare foarte importantă este legată de valabilitatea statutului de vaccinat în Germania. O persoană este considerată vindecată dacă a primit un rezultat pozitiv al testului PCR în ultimele trei luni. Anterior, limita era de șase luni.

Există, de asemenea, o mare schimbare în regulile privind copii. Acum, toți cei peste șase ani trebuie să dețină dovada statutului lor Covid-19 atunci când intră în Germania (fie că este vorba de vaccinare, vindecare sau test Covid-19).

Anterior, acest lucru se aplica tuturor cu vârsta de 12 ani și peste.

O altă schimbare importantă este că persoanele vaccinate cu doza unică Johnson & Johnson nu mai sunt considerate ca fiind complet vaccinate de autoritățile germane.

Acestea trebuie să primească o a doua doză de vaccin aprobat de EMA pentru a fi considerate complet vaccinate – sau să furnizeze un test negativ.

De asemenea, dacă dețineți certificat de vaccinare UE, trebuie să știți că de la 1 februarie statutul „vaccinare completă” este valabil doar nouă luni. Înseamnă că trebuie să vă vaccinați cu o doză booster pentru a călători în țările UE.

Cerințele de testare

Pentru cei cărora li se cere să facă un test antigen sau PCR înainte de a veni în Germania, regula generală este că ambele nu pot avea mai mult de 48 de ore la momentul intrării în Germania.

Cu toate acestea, dacă intrați în Germania cu un transportator (de exemplu, o companie aeriană), testele PCR trebuie să fi fost efectuate cu maximum 48 de ore înainte de începerea (programată) a călătoriei (ora de plecare), spune guvernul.

Dar testele antigen nu trebuie efectuate cu mai mult de 48 de ore înainte de ora (programată) de sosire în Germania, chiar dacă veniți cu o companie de transport.

Germania a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!