Controale de frontieră la intrarea în Germania: Doi români au evitat închisoarea după plata unor amenzi mai vechi, un al treilea va sta după gratii

Trei cetățeni români au trebuit să facă o „pauză obligatorie” pe A93, lângă Kiefersfelden, în urma controalelor de frontieră efectuate de Poliția Federală din Rosenheim în weekend (17-18 aprilie). Cei doi bărbați și o femeie erau căutați de justiția germană cu mandate de arestare. Pentru unul dintre cei trei, călătoria în Germania s-a încheiat la închisoare.

Primul român era șofer al unei mașini înmatriculate în România. După cum a constatat poliția federală când i-a verificat datele personale, românul a fost condamnat de instanța districtuală din Bad Oeynhausen (Renania de Nord-Westfalia) la un an și șase luni de închisoare pentru un furt comis în 2019.

GERMANIA: Controlat la frontieră, un român și-a plătit amenda de 3.300 € ca să nu ajungă după gratii

După ce bărbatul de 44 de ani a ispășit o parte din pedeapsă, a fost deportat în România în 2020, nu înainte de a i se aduce la cunoștință că a primit interdicție de intrare în Germania până în 2030.

Deoarece a revenit fără drept în această țară, va trebui să ispășească și restul pedepsei de 173 de zile. A fost închis în penitenciarul din Traunstein.

GERMANIA: Amendă de 6.300 de euro pentru un român prins de 80 de ori fără permis de conducere valabil

Poliția federală a oprit și ocupantul unei mașini înmatriculate în Elveția pe autostrada Inntal. Parchetul din Köln îl căuta pe tânărul de 34 de ani. Românul fusese amendat în 2019 pentru că a condus fără permis și trebuia să plătească în jur de 1.200 de euro. A reușit să achite pe loc suma solicitată. Acest lucru l-a scutit de 30 de zile de închisoare.

O româncă de 28 de ani a putut, de asemenea, să evite închisoarea. Polițiștii au observat în baza de date că femeia era căutată autoritățile judiciare din Tübingen trebuind să plătească sancțiuni judiciare de câteva sute de euro în urma unei condamnări pentru furt. După ce a plătit, româncei i s-a permis să-și continue călătoria, informează Poliția din Rosenheim.

GERMANIA, controale în aeroporturi: Un român a plătit 3.000 de euro ca să scape de închisoare

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!