Copil român dispărut dintr-un centru de minori din Germania, găsit la frontieră ascuns sub banchetă

Poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean român care a încercat să-și introducă ilegal în ţară nepotul minor. Acesta era ascuns pe bancheta din spate a unui autoturism.

În data de 3 octombrie 2020, în jurul orei 06:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în ţară un bărbat în vârstă de 37 de ani.

Acesta conducea un autoturism înmatriculat în Germania. În timpul verificărilor specifice efectuate la frontieră, s-a constatat faptul că pe numele bărbatului era emis de către autorităţile din România un mandat european de executare a pedepsei cu închisoarea.

La o verificare mai atentă, polițiștii de frontieră au descoperit un minor ascuns pe bancheta din spate și acoperit cu bagaje. S-a stabilit faptul că acesta este un cetăţean român în vârstă de 13 ani şi figurează în bazele de date europene ca fiind dispărut de la un Centru de Minori din Germania. Alerta era introdusă în data de 26 septembrie 2020.

Bărbatul a declarat că este unchiul băiatuluişi că acesta l-a rugat să-l aducă în România după ce a fugit din centru. L-a ascuns pentru că minorul nu deţinea un document de călătorie valabil.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, iar minorul a fost predat către Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.

Nouă persoane au încercat să ajungă ilegal în Germania, ascunse printre pufuleți

Un primar și-a chinuit copila în timpul concediului. Dezbrăcată, cu mâinile sus și fața la perete, fata era obligată să repete că nu este figurantă

Prins cu fiica adolescentă ascunsă în mașină. O ducea ilegal în Germania