CORONAVIRUS: Germania închide frontiere cu Franța, Austria, Danemarca și Elveția

De luni dimineața, 16 martie, Germania va închide mai multe frontiere încercând să limiteze astfel răspândirea coronavirusului, conform Welt.

Germania își va închide în mare parte granițele cu Franța, Austria, Danemarca și Elveția începând de luni dimineață, au informat autoritățile germane. În consecință, ar trebui să existe atât controale mai stricte, cât și respingeri la granițe.

Închiderea parțială a frontierei cu Franța, Austria și Elveția ar trebui să se aplice luni dimineața de la 8:00. Daniel Günther, prim-ministrul din Schleswig-Holstein, a anunțat duminică la Kiel că landul său își va închide luni granița cu Danemarca, începând cu 6.00 dimineața.

Traficul de mărfuri între Germania și țările menționate urmează să fie asigurat în continuare, informează Dpa. Conform noilor măsuri, navetiștii vor putea, de asemenea, să continue să treacă frontierele.

Aceste măsuri nu vizează numai limitarea infecțiilor cu coronavirus, ci încearcă și să oprească „cumpărăturile din partea panicaților” străini care au cauzat deja probleme de aprovizionare în zona de frontieră, după cum a raportat și „Bild-Zeitung”.

Germania ar putea fi primul focar european de coronavirus – HARTA genetică

CORONAVIRUS: Românii din Germania, Spania și Franța, sfătuiți de MAE să se întoarcă acasă

Un medic britanic îi acuză pe italieni că profită de coronavirus ca să lenevească

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!