Un orădean a fost extrădat la solicitarea autorităţilor judiciare din Germania care îl anchetează pentru înşelăciune, fals şi uz de fals după ce a înşelat mai multe persoane prin intermediul unei firme fantomă de comerţ cu maşini second-hand, informează Adevărul.

Curtea de Apel Oradea a confirmat săptămâna trecută mandatul european de arestare european emis de Judecătoria Rostock pe numele orădeanului Cornel Marius Mihele.

Bărbatul este acuzat că, în urmă cu trei ani, a înfiinţat în Germania o firmă fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock.

Apoi, prin intermediul unui fals site de vânzări auto “a completat oferte fictive despre autoturisme de mare putere pe o platformă de internet de acoperire europeană”.

Victimele erau atrase cu maşini scumpe, mărci bune, cu multe dotări şi chiar cu utilaje pentru construcţii, firma oferind servicii cum ar fi vămuire şi dar şi posibilităţi de finanţare, pentru a fi cât mai credibilă.

Potenţialilor clienţi li se cerea să achite un avans într-un cont bancar, iar apoi erau trimişi la sediu firmei pentru a achita restul sumei, pentru ridica maşinile şi documentele de proprietate.La adresa menţionată, însă, nu era nimeni.

Banii erau retraşi de Mihele în numerar, imediat după ce au fost transferaţi.

Conform mandatului, în total, într-o singură lună, în perioada 4 noiembrie – 19 decembrie 2016, bărbatul ar fi înşelat 11 persoane de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro.

Bărbatul este anchetat acum de procurorii din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

Șoferii români vor primi prin SMS informații detaliate despre mașinile second hand pe care vor să le cumpere

Kilometraj dat înapoi la aproape 30% dintre mașinile second-hand cumpărate în România în primele cinci luni

Convins că poate conduce cu permis românesc în Germania, un șofer al cărui carnet nemțesc a fost suspendat se judecă cu autoritățile

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?