Discuții fierbinți în München: „Este de neînţeles faptul că bărbaţii au voie să stea la bustul gol, dar nu şi femeile”

Temperaturile deosebit de ridicate au încins spiritele în oraşul german München unde se poartă discuţii aprinse cu privire la dreptul femeilor de a sta la bustul gol în locurile publice, relatează AFP, conform Agerpres.

Controversa, menţionată în ediţia de miercuri, 26 iunie, a cotidianului Süddeutsche Zeitung, a debutat weekendul trecut.

Mai mulţi angajaţi ai unei companii de pază cu care municipalitatea are contract le-au cerut femeilor cu piepturile dezgolite aflate pe marginea râului Isar să se acopere.

Acestea au refuzat şi, în plus, s-au bucurat de susţinerea altor persoane de sex feminin prezente la faţa locului, care şi-au dat jos hainele “din solidaritate”.

Agenţii companiei de pază au solicitat intervenţia poliţiştilor care, la rândul lor, au reamintit femeilor, în zadar, interdicţia privind nuditatea în locurile publice, cu excepţia zonelor pentru nudism, semnalate corespunzător.

În München există şapte zone, printre care mai multe situate de-a lungul râului Isar, identificate drept locuri unde autorizat nudismul.

Dezbaterea a luat o întorsătură politică în capitala catolică a landului federal Bavaria, unde au fost prognozate miercuri temperaturi maxime de 40 de grade. Verzii au lansat dezbaterea în consiliul municipal în vederea clarificării regulilor.

“Este de neînţeles faptul că bărbaţii au voie să stea la bustul gol, dar nu şi femeile”, a denunţat Dominik Krause, liderul ecologiştilor în consiliului municipal.

Uniunea Creştin-Socială (CSU), partidul de dreapta la putere în Bavaria, a fost de altă părere şi a depus miercuri o moţiune de urgenţă prin care a solicitat purtarea ”costumelor de baie care acoperă în totalitate principalele organe sexuale”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?