Distrugeri masive și haos în transport din cauza furtunilor din nord-vestul Europei. Cel puțin o persoană a murit

În Germania au fost anulate sute de zboruri din cauza unei furtuni care a provocat haos în nord-vestul Europei, unde zeci de mii de case au rămas fără electricitate din cauza vânturilor puternice. Cel puţin o persoană a murit, informează DPA.

Furtuna, cunoscută sub numele de „Sabine” în Germania şi de „Ciara” în restul ţărilor, se deplasează în prezent spre estul continentului european, după ce a lovit prima dată Marea Britanie.

München a fost puternic afectat de furtună, 420 de zboruri fiind anulate pe aeroportul din acest oraş din sudul Germaniei.

Reprezentanţi ai companiei Lufthansa, care operează numeroase zboruri către şi dinspre München, informează că toate cursele continentale ale companiei programate până în ora 13:00 (12.00 GMT) şi cele intercontinentale până la 14:00 vor rămâne la sol.

Zborurile operate pe aeroportul din Frankfurt au reveni la normal, precizează compania. Cu toate acestea, 190 de zboruri au fost anulate ziua precedentă pe acest aeroport, cel mai mare din Germania, în condiţiile în care mai multe companii aeriene au preferat să ia această măsură preventivă din cauza apropierii furtunii.

Au fost anulate aproximativ 150 de zboruri pe aeroporturile din Düsseldorf şi Köln şi câteva zeci pe cele din Stuttgart şi Hamburg.

Deutsche Bahn a suspendat circulația mai multor trenuri la nivel naţional din cauza furtunii care a afectat Germania începând de duminică.

În Suedia, un bărbat a decedat şi un al doilea este dat dispărut, după ce barca în care se aflau la pescuit s-a răsturnat duminică pe un lac din apropiere de Svenljunga, sud-vestul Suediei, din cauza vânturilor extrem de puternice, informează poliţia. Eforturile de căutare şi salvare ale persoanei dispărute au fost reluate astăzi.

În Marea Britanie şi Irlanda circa 10.000 de case au rămas fără electricitate, iar Met Office a avertizat cu privire la riscul de inundaţii în Scoţia şi Anglia.

În Franţa, compania de furnizare a energiei electrice Enedis a precizat că furtuna a lăsat fără electricitate circa 130.000 de case luni dimineaţa. Mai multe trenuri regionale au fost anulate în nordul Franţei, iar Meteo France menține pentru 32 de departamente alerta portocalie pentru vânturi puternice.

În Polonia, peste 55.000 de gospodării au rămas fără electricitate luni dimineaţa, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor de pompieri citat de agenţia PAP. Până luni la ora 6 dimineaţa, vânturile puternice au determinat peste 1.100 de intervenţii ale pompierilor, în special pentru îndepărtarea copacilor căzuți.

În Belgia, furtuna a provocat pagube în toată ţara, însă nu au fost raportate victime.

În capitala Bruxelles, o parte din faţada unei case s-a prăbuşit, iar în oraşul Huy, din sud-estul ţării, o parte a acoperişului unei piscine a fost avariat, raportează agenţia de ştiri Belga.

În Elveţia, mai multe linii de tren, drumuri montane şi şcoli au fost închise în condiţiile în care vânturile care însoţeau furtuna au atins până la 148 de kilometri pe oră.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?