Doi fugari români, căutați pentru crimă în Germania, au fost arestați în Mureș

Zeci de polițiști români și doi din Germania, unul dintre ei șeful Serviciului Omoruri din Dortmund, au participat la o amplă acțiune în urma căreia au fost arestați doi români. Pe numele acestora a fost emis un mandat european de arestare.

Florin Adrian Matei Și Rebecca Lăcătuș, ambii în vârstă de 21 de ani, au fost arestați, conform presei germane, în dimineața zilei de 7 februarie 2019 și sunt suspectați că au ucis în mod brutal un cetățean neamț în locuința sa din Medebach.

Cei doi sunt din Târnăveni, județul Mureș.

Pe 10 ianuarie 2019, corpul lui Alfred S., un pensionar în vârstă de 67 de ani, a fost găsit în apartamentul său de polițiști după ce au fost alertați de femeia de serviciu. Crima a zguduit micul orășel de 8.000 de locuitori.

Anchetatorii au stabilit că acesta a fost omorât între 8 și 10 ianuarie și prezenta urme de violență în zona capului și gâtului.

Inițial, a fost arestat Salameh Mohammad cel care a închiriat un apartament celor doi români. Ulterior, acesta a fost eliberat.

De când s-a aflat că Florin M. și Rebecca L. au locuit deasupra pizzeriei sale, Salameh Mohammad a început să piardă clienți.

Anchetatorii caută să afle condițiile în care cuplul de cetăţeni români l-au cunoscut pe Alfred S. și fac apel la populație pentru orice indiciu.

Tocmai de aceea, procurorul de caz a hotărât să facă public fotografia celor doi, lucru rar întâlnit în anchetele penale din Germania.

La început, ancheta s-a axat pe găsirea unui VW Polo Cross de culoare neagră care aparținuse victimei și care dispăruse.

Mașina a fost găsită pe 12 ianuarie 2019 în Winterberg-Züschen, la aproximativ 25 de kilometri de Medebach.

În ea, polițiștii au găsit mai multe dovezi care au dus la emiterea unui mandat de percheziție a clădirii deținută de Salameh Mohammad.

Aici au locuit opt români: Florin M, Rebecca L, copilul lor, unchiul și mătușa unuia dintre ei și cei trei copii ai lor, dintre care unul cu dizabilități.

„I-am dat afară între timp pe restul”, a declarat Salameh pentru sursa citată.

Cuplul de români a fugit în România imediat după crimă. Anchetatorii germani au cerut extrădarea celor doi, ceea ce înseamnă că în aproximativ două săptămâni cei doi suspecți vor ajunge în Germania.

Procurorii germani trebuie să stabilească acum care a fost motivul crimei.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?