Dosare penale pentru trei români care nu au declarat la frontieră că vin din Germania

Procurorii au deschis un dosar penal pentru fals în declaraţii şi zădărnicirea combaterii bolilor, după ce trei persoane au minţit la intrarea în ţară spunând că vin din Luxemburg, pentru a evita carantina, informează joi, 7 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte.

Cele trei persoane veneau în realitate din Germania şi au intrat în ţară pe la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, în data de 4 mai.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte s-a înregistrat un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunilor de fals în declaraţii (…) şi zădărnicirea combaterii bolilor (…), constatându-se că în data de 04.05.2020, trei persoane venite în ţară din Germania, pentru a evita carantinarea instituţionalizată, au declarat la intrarea în ţară prin PCTF Nădlac, că vin din Luxemburg (şi nu din Germania), apoi s-au deplasat la locuinţele părinţilor”, precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte.

Art. 326 Cod Penal – Falsul în declarații:
„Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 (n.r. – unui funcționar public) sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor – sunt prevăzute în art. 352 Cod Penal:
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.

WIZZ AIR: Zborurile rămân suspendate până pe 14 mai. Pasagerii primesc 120% din valoarea călătoriei rezervate

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?