Skip to content

Escrocherie sentimentală de 80.000 de euro. Victima, o femeie din Germania

Cea mai nouă metodă de a înșela femeile este cea a bărbatului îndrăgostit cu probleme financiare. În mai multe țări europene, femei în vârstă de aproximativ 50 de ani devin victimele amorezilor cărora le trimit zeci de mii de euro. Escrocii sentimentali își mint victimele spunând că lucrează pentru organizații internaționale.

În această săptămână, o altă femeie din Germania a căzut în plasa unui fals iubit. I-a virat acestuia 80.000 de euro în mai multe conturi din diferite țări, inclusiv în România, conform publicației Frankfurter Neue Presse.

Bărbatul și-a făcut un cont fals pe internet în care spunea că are 54 de ani și locuiește în micul orașel Laubach din regiunea Gießen, landul Hesse.

În același land trăiește și victima, pe care a abordat-o prin intermediul internetului. I-a trimis mesaje de amor și i-a spus că s-a îndrăgostit de ea până când femeia a prins încredere în el.

Apoi, omul a trecut la atac. I-a mărturisit că are probleme financiare și că are nevoie de niște bani, pe care îi va returna, pentru că are mult aur și trebuie să-l vândă. I-a mai spus femeii că a fost în Siria de curând unde a lucrat pentru ONU.

Conform poliției germane, femeia i-a transferat admiratorului, în mai multe tranșe, 80.000 de euro în diferite conturi bancare din Italia, România, Belgia și Olanda.

„Practic, se poate spune că orice euro transferat astfel este pierdut”, a explicat luni, 17 septembrie, un polițist citat de Frankfurter Neue Presse. Adesea, astfel de infractori își copleșesc victimele cu declarații de dragoste, le promit un inel de logodnă și o viață frumoasă împreună.

El a mai adăugat că oricine intră pe site-uri matrimoniale trebuie să aibă foarte mare grijă, mai ales dacă mesajele sunt în engleză într-un limbaj sec. Adesea, infractorii iau de pe internet fotografii ale altor persoane și își fac conturi false.

Anchetatorii susțin că acest tip de înșelăciune este opera unui grup criminal organizat, membrii acestuia locuind de obicei în alte țări ceea ce face ancheta destul de dificilă.

https://newsromania.net/ultima-ora/austria-romanca-inselata-de-un-fals-militar-american-din-afghanistan/