Furtuni devastatoare în Germania. Grindină gigantică în Bavaria. Distrugeri și răniți

Vreme extrem de rea în sudul Germaniei, unde pompierii au trebuit să răspundă la circa 320 de apeluri de urgență.

Mai multe persoane, inclusiv un copil de 7 ani, au fost rănite când o furtună devastatoare de grindină a lovit Germania în orele trecute, potrivit Poliției din Bavaria.

Casele au fost inundate din cauza ploii puternice și distruse de grindina de dimensiuni foarte mari, așa cum se poate vedea în imaginile foto și video. Meteorologii vorbesc de grindină de 5 cm.

Unii martori au raportat grindină de mărimea unei mingi de tenis, 6,5 cm, care s-a abătut pe o autostradă din Bavaria, făcând țăndări geamurile autoturismelor.

„Ne loveau bucăți de gheață ca niște proiectile. În orașe erau țigle căzute pe stradă. Strada era verde din cauza frunzelor și ramurilor de copaci smulse de vânt”, a declarat un automobilist din München la agenția de presă DPA.

„Mingi uriașe de grindină, inundații, ramuri care zburau pe autostradă”, a scris un utilizator pe o rețea de socializare.

Imaginile filmate la lacul Ammersee, cel mai mare din Bavaria, sunt înspăimântătoare. Acesta a fost bombardat de grindina gigantică.

În plus, este foarte mare numărul copacilor dezrădăcinați de forța intemperiilor.

Pompierii din München au primit circa 320 de apeluri de urgență din cauza furtunii.

Fenomenele meteo agresive nu au lovit numai sudul statului german, ci au măturat și alte părți ale Germaniei, inclusiv orașul nord-vestic Mönchengladbach, unde ploile puternice au inundat subsolurile și străzile.

Nici în Saxonia nu a fost mai bine.

Din păcate, vremea extrem de rea nu a luat sfârșit. Meteorologii au emis alerte pentru Germania și țări din Europa Centrală.

Capitala germană Berlin ar putea fi de asemenea afectată de vremea rea.

Meteorologii germani au prognozat grindină de 3-5 cm și rafale de vânt de până la 120km/h în Berlin și împrejurimi.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?