Autoritățile germane din Hamburg au descoperit 1,8 tone de cocaină într-un container cu pungi de nisip pentru pisici. Drogurile, a căror valoare de piață este de 400 de milioane de euro, veneau din Peru, scrie Süddeutsche Zeitung.

Vameșii au dezvăluit abia pe 22 august descoperirea făcută în luna martie a acestui an. Este cea mai mare captură de la începutul anului 2020 și până acum făcută în Germania.

Cocaina a fost descoperită în timp ce containerul era scanat cu raze X. Această metodă de a ascunde drogurile în transport de nisip pentru pisici este una inedită, potrivit Hamburger Morgenpost.

Un raport ONU arată că anual în lume sunt produse și transportate 2.000 de tone de cocaină, experții în domeniu considerând că aproape 1.200 dintre acestea sunt confiscate.

Conform Hamburger Morgenpost, autoritățile germane din portul Hamburg capturează o treime din totalitatea cantității confiscate la nivel mondial.

În luna iunie alte 1,5 tone de cocaină au fost găsite tot în portul Hamburg într-un container cu orez , arată Süddeutsche Zeitung.  Containerul a ajuns în port la sfărșitul lui iunie din America de Sud și apoi a fost transferat către un alt vas cargo care se îndrepta spre Polonia.

Premieră în Europa: Un submarin lung de 20 m, plin cu trei tone de cocaină, a fost interceptat

Român, condamnat în Anglia. Cocaină de 1.200.000 £, sub paravanul unei afaceri fantomă

Românul executat în Costa Rica, cărăuș de cocaină pentru un clan din Timișoara

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA