GERMANIA: 300 de angajaţi ai unui abator, majoritatea români, confirmați cu COVID-19

Cu privire la cetăţenii români, lucrători în cadrul unui abator din Birkenfeld, de lângă oraşul Pforzheim (landul Badden-Wurttemberg), Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe – MAE precizează că Ambasada României la Berlin şi Consulatul General al României la Stuttgart s-au autosesizat şi au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile germane pentru verificarea situaţiei acestora, anunță MAE într-un comunicat de presă.

În acest context, Ambasada României la Berlin a contactat atât Ministerul Agriculturii cât şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, iar la nivel local, prin intermediul Consulatului general al României la Stuttgart, au fost sesizaţi Premierul landului şi primarul localităţii în care se află abatorul.

Din informaţiile comunicate de către autorităţile germane, din totalul de 700 de angajaţi ai unităţii respective, aprox. 500 sunt lucrători români. Aceştia nu sunt lucrători sezonieri, ci sunt angajaţi ai unor companii subcontractate de către abatorul german.

Cu privire la informaţia conform căreia o parte din lucrătorii români ar fi confirmaţi pentru infecţia cu COVID-19, autorităţile germane au indicat că 300 de angajaţi ai abatorului sunt confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul COVID-19 şi au fost introduşi în carantină. De asemenea, la acest moment nu există date concrete cu privire la cetăţenia persoanelor infectate, însă majoritatea acestora (peste 200) sunt cetăţeni români.

MAE precizează că, în conformitate cu datele comunicate de autorităţile germane, dintre cei contaminaţi, majoritatea sunt asimptomatici sau prezintă simptome uşoare. Doar cinci persoane au necesitat tratament în regim de spitalizare, două dintre acestea fiind între timp externate. Într-un singur caz, la una din cele 2 persoane deja externate, s-a impus ventilarea mecanică.

MAE menţionează că până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin şi la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români menţionaţi.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis

Guvernul Orban trebuie să trimită urgent avioane militare pentru a-i aduce în ţară pe românii plecaţi în Germania la cules de sparanghel, 300 dintre ei fiind infectaţi cu noul coronavirus şi nu au parte de niciun ajutor, a declarat, marţi, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis.

“Guvernul Orban trebuie să trimită urgent avioane militare pentru a aduce în ţară românii pe care i-a dus să se infecteze în Germania la cules de sparanghel! Au murit deja oameni acolo! Alţi 300 sunt infectaţi şi nu au parte de niciun ajutor! Cu riscul ca Merkel să se supere pe Iohannis, gândiţi-vă la acei oameni care zac abandonaţi fără niciun ajutor medical! Orban, Vela – voi trebuie să răspundeţi pentru sănătatea acestor oameni! Voi aţi girat, prin modificarea ordonanţelor militare, cel mai mare export de cetăţeni români pe vreme de pandemie! I-aţi trimis în zone roşii fără să vă pese dacă au contracte de muncă legale, dacă au protecţie sau dacă au condiţii de cazare. Doar să satisfaceţi clientela voastră lacomă după bani!”, a scris Simonis pe Facebook.

În opinia sa, Guvernul PNL îşi abandonează cetăţenii peste graniţe.

“Acum că s-au infectat, nu vă pasă! Guvernul PNL îşi abandonează cetăţenii peste graniţe. Aduceţi aceşti oameni acasă şi trataţi-i! Oricum veţi răspunde legal pentru ce aţi făcut!”, a arătat Simonis.

Angajări cu pile și șpagă la Drumuri și Poduri. Banii ajungeau și în visteria PSD

Ordonanța Militară 10: Zborurile din și spre Italia, Germania, Marea Britanie, Austria și alte țări, suspendate până pe 14 mai

GERMANIA: Fermierii amenință sezonierii români cu dosare penale – VIDEO

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?