Skip to content

GERMANIA: 50% din populație nu este de acord cu relaxarea măsurilor sanitare

Un sondaj efectuat în perioada 3 – 5 februarie 2021 a arătat că 50% dintre germani nu sunt de acord cu relaxarea măsurilor sanitare, respectiv a carantinei.

Landurile federale vor decide în următoarele zile dacă vor prelungi sau nu carantina la nivel naţional după 14 februarie, potrivit Agerpres.

Cetăţenii germani au fost întrebaţi dacă măsurile ar trebui complet anulate, relaxate, să rămână aceleaşi sau să fie înăsprite.

GERMANIA introduce controale stricte la frontieră. Persoanele din țări cu grad mare de infectare pot intra doar cu test PCR negativ

Rezultatul arată că 50% dintre cei intervievaţi s-au pronunţat împotriva relaxării restricţiilor, 37% în favoarea extinderii restricţiilor actuale după 14 februarie, iar 13% pentru înăspririi măsurilor pe viitor.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 30% dintre cei chestionaţi s-au declarat în favoarea relaxării regulilor şi doar 13 % pentru o revenire completă la normalitate.

Totuși, comparativ cu studii similare efectuate la începutul lunii ianuarie, s-a constatat o scădere a procentului celor care acceptă măsurile restrictive. În ianuarie, 65% dintre germani susţineau menţinerea sau înăsprirea regulilor.

În Germania, restricțiile dure au intrat în vigoare la mijlocul lunii decembrie, cu câteva zile înainte de demararea procesului de vaccinare. Cele mai multe afaceri, școli sau hoteluri sunt închise.

Sondajul a fost efectuat de  YouGov și comandat de DPA (Deutsche Presse-Agentur), agenția de știri germană. Ancheta YouGov a fost efectuată în perioada pe un eşantion de 2.077 de persoane.

GERMANIA: Merkel intenționează să introducă restricții și mai dure. Decizia aparține landurilor