Germania: 53 de cazuri confirmate de coronavirus și 1.000 de persoane plasate în carantină

Potrivit unui bilanţ oferit vineri, 28 februarie, de autorităţile sanitare, 1.000 de persoane au fost plasate în carantină în vestul Germaniei, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus confirmate în ţară a ajuns la 53, relatează AFP, conform Agerpres.

Carabtina a fost instituită în districtul Heinsberg, foarte aproape de graniţa cu Olanda, unde o mie de persoane trebuie să rămână în case, în timp ce şcolile şi creşele sunt închise până luni, precum şi birourile administraţiei locale. Toate audienţele la tribunal au fost amânate.

Autorităţile au luat această măsură după ce un cuplu purtător al virusului a participat week-end-ul trecut la carnaval, un eveniment anual foarte popular în special în vestul Germaniei.

În regiunea Heinsberg au fost depistate 20 de cazuri noi de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia.

Localitatea Gangelt, aflată la graniţa cu Olanda, este în special afectată.

La Hamburg, unul dintre cele mai mari porturi din Europa, părinţii şi copiii veniţi în contact cu un angajat al serviciului de pediatrie al unui spital universitar, infectat cu noul coronavirus, au fost de asemenea plasaţi în carantină timp de 14 zile.

Ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a avertizat deja că Germania se află “la începutul unei epidemii de coronavirus”, în timp ce cazurile detectate se extind la şase din cele 16 landuri federale. Doar estul ţării nu a înregistrat până acum niciun caz.

Berlinul trebuie să decidă rapid dacă Salonul de Turism ITB, unul dintre evenimentele majore ale sectorului, va fi organizat sau va fi anulat. Târgul este programat pentru perioada 4-8 martie şi atrage circa 160.000 de vizitatori şi 10.000 de expozanţi.

Coronavirus: Spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde, strănutați în șervețele de unică folosință și evitați contactul cu persoane infectate

ITALIA: Românii cu simptome de coronavirus, rugați să nu se ducă singuri la medic: „Apelați numerele verzi!”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?