Skip to content

Germania a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate

Germania a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate sau care nu s-au vindecat de Covid-19, impunându-le o cvasi-izolare, fără acces la magazine neesenţiale, restaurante, centre de cultură sau de agrement, a anunţat joi cancelarul în exerciţiu Angela Merkel, relatează AFP citată de Agerpres.

Aceste noi măsuri au fost luate în urma unei reuniuni între cancelarul în exerciţiu, Angela Merkel, succesorul său, Olaf Scholz, şi liderii celor 16 landuri ale ţării.

Ei au confirmat, de asemenea, că un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, pe care Scholz şi Merkel îl susţin, va fi înaintat parlamentului pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Persoanele nevaccinate sunt deja supuse de câteva săptămâni unor restricţii privind accesul la viaţa publică, dar regulile variază ca formă şi nu acoperă toate landurile.

Noile restricţii interzic în toată ţara accesul la baruri, restaurante, teatre, cinematografe, teatre, săli de spectacol, de sport, dar şi în magazine neesenţiale şi târguri de Crăciun.

De asemenea, contactele trebuie limitate, la domiciliu sau în exterior, la cel mult alte două persoane dintr-o altă locuinţă.

Germania a vaccinat 68,7% din populaţie şi 80% dintre adulţi.

Noile restricţii vor afecta și participarea la adunări mari, cum ar fi meciurile de fotbal din Bundesliga, aceasta fiind permisă numai celor vaccinați sau vindecați și va trebui să fie limitată la 30%-50% din capacitatea totală.

Cluburile se vor închide din nou în zonele în care rata de incidenţă săptămânală depăşeşte 350, respectiv în nouă landuri din 16, inclusiv în capitala Berlin.

În plus, la o incidență de 350, la petrecerile și adunările private vor putea participa cel mult 50 de persoane.

Germania: Accesul la locul de muncă și în transportul în comun, interzis fără certificat verde

Plecați definitiv din Germania? Procedurile pentru reziliere contract telefon, internet, chirie și alte informații importante

GERMANIA: Când poate fi crescută chiria, încetarea contractului, cum ne înscriem pentru închirierea unei locuințe

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!